ΔΙΑΦΟΡΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις: «Κλειδώνουν» οι ημερομηνίες – «Φουλ» για παράταση της σχολικής χρονιάς

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Χωρίς ούτε μια μέρα καθυστέρηση, σε σχέση με πέρσι, αναμένεται να διεξαχθούν. Η πρεμιέρα των Πανελλαδικών θα γίνει φέτος πιθανότατα στις 14 ή στις 15 Ιουνίου, όπως έγινε και την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Ενώ, παράταση μέχρι και την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021 έδωσε το υπουργείο Παιδείας για την υποβολή της αίτησης των αποφοίτων, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021.

Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Τα Νέα αναφέρει ότι ο χρόνος διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν θα αλλάξει, όπως έγινε και πέρσι και ότι δεν θα υπάρξει

καθυστέρηση στις ημερομηνίες, παρά τα εμπόδια του lockdown που έχει κρατήσει επί μήνες κλειστά τα σχολεία. Θα διεξαχθούν κανονικά τον Ιούνιο. Επίσης, δεν αναμένονται αλλαγές στη φετινή ελάχιστη βάση εισαγωγής.

“Η δρομολόγηση είναι για τον Ιούνιο με τα μέτρα προστασίας και πρόληψης” ανέφερε για το θέμα μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτου. Σε ερώτηση αν μια πιθανή παράταση της σχολικής χρονιάς μπορεί να παρασύρει προς τα πίσω τις Πανελλαδικές, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι δεν είναι απαραίτητο και ότι υπάρχει τρόπος να αποσυσχετιστούν.

Για την παράταση της σχολικής χρονιάς
Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου, η υπουργός Παιδείας εξήρε μεν τον ρόλο της τηλεκπαίδευσης για τη διεξαγωγή των μαθημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση και ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μακροπρόθεσμη λύση.

Ηυπουργός υποστήριξε πως η παράταση βρίσκεται μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται, αλλά όλα τα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις τελικές αποφάσεις.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και θα αφορούν είτε τυχόν τροποποιήσεις στις προαγωγικές εξετάσεις, είτε την παράταση του σχολικού έτους, ή ακόμη και την περικοπή της ύλης, όπως συνέβη με την ύλη των Πανελλαδικών.

Αναφερόμενη στα Πανεπιστήμια, η κ. Κεραμέως είπε ότι προβλέπεται ήδη να διενεργούνται πρακτικές ασκήσεις για τελειόφοιτους τμημάτων και σχολών επιστημών υγείας ΑΕΙ. Όσον αφορά τη διδασκαλία του εαρινού εξαμήνου οι ειδικοί εισηγήθηκαν να διεξαχθεί εξ αποστάσεως.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Μιλώντας στο Mega, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι για το άνοιγμα των σχολείων δεν έχει γίνει ακόμα εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για γυμνάσια και λύκεια, καθώς αυτά έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Για τη σχολική χρονιά δήλωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης δύο εβδομάδων μέσα στον Ιούνιο, προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης εκπαίδευσης, ενώ διευκρίνισε πως οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά.

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι για τα αναμενόμενα voucher 200 ευρώ προς μαθητές και σπουδαστές, “τη Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή για τους προμηθευτές”. Το voucher αφορά οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Για τους επωφελούμενους η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 5 Απριλίου.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button