ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ

Δυνατή προσευχή στην Παναγία μας

“Η Ικεσία των Χαμένων”

Τρυφερή Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων ικέτευσε για μας, τους χαμένους στα πάθη μας. Οι διψασμένες φτωχές μας ψυχές καίγονται , σε σένα κραυγάζουνε. Σπλαχνίσου τους χαμένους της γης. Είσαι ανάμεσά μας, δίπλα εδώ πάντα, Κόρη του Ευαγγελισμού. Σε έχουμε ανάγκη αγνή μας ΜΗΤΕΡΑ. Εσύ ακούς την κάθε αγωνιώδη και πονεμένη φωνή. Εσύ μας γνωρίζεις με τη Χάρη Του Υιού σου. Μας αγαπάς!

Σπλαχνίσου τους αγνοούμενους στα κρύφια της γης. Σπλαχνίσου τους χαμένους στην απόγνωση. Ικέτευσε, για τους ξεχασμένους στα μνήματα, για τις αβάπτιστες αθώες ψυχές των παιδιών, για τις αιχμάλωτες ψυχές πίσω από τα σίδερα, για τους αρρώστους στο κρεβάτι του πόνου. Εσύ είσαι η θεϊκή περίθαλψη κάθε πάσχοντος. Μεσίτευσε, Παρθένα μου, στον Υιόν σου και Θεό μας, για τα ορφανά των πολέμων και για τα χαμένα παιδιά των ουσιών.

Μετανιωμένοι, εμείς οι Ιούδες, σε ικετεύουμε. Δακρύζεις, που διεφθαρμένοι κι άσωτοι είμαστε, χαμένοι μέσ΄την ύλη. Δώσε μας τα νικητήρια στην καθημερινή πάλη. Ξέρεις πολύ καλά ότι όποιος θέλει βοήθεια, εσένα ποθεί, γιατί είσαι η βοήθεια του κόσμου όλου! Έχουμε μόνιμα την ανάγκη σου, ακόμα κι αυτοί που δεν το νιώθουν. Εσύ η αγία γλυκύτητα της Αγάπης, η βέβαιη ελπίδα! Ρίξε μας μια ματιά, με το δακρυσμένο βλέμμα σου.

Χωρίς Χριστόν χαμένοι είμαστε. Ουράνιε Ναέ, Ειρήνη της Ιερουσαλήμ! Γίνε η αιώνια οδηγός μας προς την Ανω πατρίδα μας. Σώσε μας. Είμαστε προσκυνητές της Χάρης του Χριστού μας. Ικέτευσε για τις χαμένες ψυχές της άγνοιας των άθεων, των βλάσφημων, από τις φυλακές του θανάτου. Μητέρα Θεού ολοφώτεινη, ουράνια, παγκόσμια! Αστείρευτη χαρά και ευτυχία των Αγγέλων είναι η δόξα σου! Πρέσβευε για όλους εμάς.

Εκείνον θέλουμε, τον Ιησούν τον Αναστάντα. Η καρδιά μας είναι ανήσυχη έως ότου αναπαυθεί κοντά Του! Μη μας εγκαταλείψεις ποτέ, Θεοτόκε, εσύ που είσαι η Ικεσία των Χαμένων από το δρόμο τον θεικό! Μείνε εδώ, μη φύγεις ποτέ!

(π.Ιγνάτιος Καζάκος Ποιμενίτης)

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button