ΔΙΑΦΟΡΑ

Έχει τρελαθεί ο καιρός! Καύσωνας μέχρι την Τετάρτη και μετά… βαρυχειμωνιά!

 

“Πως θα είναι το φετινό καλοκαίρι;”. Αυτό αναρωτιέται πολύς κόσμος: Θα είναι θερμό, ψυχρό ή φυσιολογικό; Μια ερώτηση που όλοι οι Έλληνες συζητάνε καθώς ο καιρός είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής.

Πρόβλεψη καιρού ωστόσο πάνω από 3-6 μέρες δεν υπάρχει καθώς το ποσοστό επαλήθευσης της πρόγνωσης είναι κάτω του 10% μετά τις 6 μέρες.

Το καλοκαίρι ενδέχεται να υπάρχει μια πιο καλή προγνωσιμότητα όσον αφορά τις θερμοκρασίες κυρίως στις 7-10 μέρες αλλά και πάλι δεν είναι αρκετά αξιόπιστη.

Το πιο δύσκολο κομμάτι αυτήν την εποχή είναι η πρόβλεψη των μεσημεριανών-απογευματινών καταιγίδων που είναι αρκετά τοπικές δηλαδή σε μια περιοχή γίνεται κατακλυσμός και λίγα μέτρα πιο δίπλα δεν έχει πέσει σταγόνα.

Ζέστη και… χειμώνας!

Κάπου εδώ τελειώνουν προς το παρόν οι συννεφιές, οι βροχές και οι καταιγίδες και ξυπνάει το ελληνικό καλοκαίρι από σήμερα, αλλά και τις πρώτες δύο μέρες της εβδομάδας με την θερμοκρασία να εκτοξεύεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Το έντονο κύμα ζέστης όμως δεν θα κρατήσει πολύ γιατί από την ερχόμενη Τετάρτη ο”χειμώνας” επιστρέφει και αναφέρουμε την λέξη “χειμώνας” γιατί η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι δραματική της τάξεως των 10-12οC.

Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο αλλά όπως φαίνεται την ερχόμενη εβδομάδα θα δούμε δύο άκρως διαφορετικά πρόσωπα του καιρού.

Οι πρώτες 2-3 μέρες της εβδομάδας θα είναι σε συνθήκες έντονης ζέστης ενώ η Πέμπτη και η Παρασκευή θα είναι το άκρως αντίθετο με βροχές καταιγίδες και εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας για τα δεδομένα της εποχής αλλά και ενίσχυση των ανέμων.

Η πρόβλεψη της εβδομάδας

Με καλό καιρό θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα και αρκετή ζέστη καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά κυρίως την Δευτέρα και την Τρίτη όπου σε αρκετές περιοχές θα ξεπεράσει και τους 35-36οC. Η Τρίτη δείχνει να είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας γιατί από την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει και οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη με μπόρες και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ την Παρασκευή και πάλι σε κάποιες περιοχές το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες.

Πηγή: weather-in-greece.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button