ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εύκολη και γρήγορη σοκολατόπιτα ψυγείου με πτι μπερ!

 

Υλικά συνταγής

  • 1 ½ πακέτα πτι μπερ των 225g
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 225g σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 ½ φλιτζάνι κακάο
  • 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 αβγά & 3 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • σιρόπι σοκολάτας και ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Σ” ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε το κακάο, το νερό και το ρούμι.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας-βουτύρου, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στο μείγμα των αβγών –ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα πτι μπερ θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι ή σε μια φόρμα του κέϊκ  ή σε ένα μεγάλο μπολ, αφού πρώτα το καλύψουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην κολλήσει το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3,5 περίπου ώρες για να κρυώσει καλά.
  4. Κόβουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και παγωτό. Τοποθετούμε το γλυκό σε πιατέλα, γαρνίρουμε με  με σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ξηρούς κάρπους ή με ξύσμα κουβερτούρας και λευκής σοκολάτας.

συνταγές σοκολατόπιτα μπισκότα κουβερτούρα επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button