ΔΙΑΦΟΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Καθηγητής Ογκολογίας του ΔΠΘ Νίκος Ξενίδης

Θλίψη για την ξαφνική και τραγική απώλεια του Καθηγητή Ογκολογίας του ΔΠΘ και ιατρού ογκολόγου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης Νίκου Ξενίδη. Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών ο ιατρός ογκολόγος Νίκος Ξενίδης.

Ο Νίκος Ξενίδης ήταν Καθηγητής Ογκολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του ΔΠΘ και προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ενώ πρόσφατα είχε αναλάβει τη θέση του Διευθυντή της Κλινικής μετά την συνταξιοδότηση του κ. Στέλιου Κακολύρη.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 στη γενέτειρά του, την Σκύδρα Πέλλας, και η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 14:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας. Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου. Ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης – για την ξαφνική και τραγική απώλεια του ιατρού, αν. Καθηγητή Ογκολογίας στο ΔΠΘ και στο ΠΓΝΑ, Νίκου Ξενίδη:

Με άφατη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο συνάδελφο Νίκο Ξενίδη, εξαιρετικό ογκολόγο ιατρό, ακαδημαϊκό δάσκαλο, σπάνιο άνθρωπο που τόσο ξαφνικά και αδόκητα μας “άφησε”. Το ξαφνικό του φευγιού του Νίκου μας (ανθρώπινα και συναδελφικά) μας έχει κεραυνοβολήσει.

Συνάδελφος που τίμησε το ιατρικό λειτούργημα από ένα δύσκολο ιατρικό μετερίζι, το οποίο το υπηρέτησε, με πάνω από όλα, αγάπη και φροντίδα για τους ασθενείς και με ακέραιη επιστημονική συνέπεια, παρέχοντάς τους την καλύτερη δυνατή αρωγή που διαθέτει ιατρική επιστήμη στον τομέα της ογκολογίας.

Η απουσία και το δυσαναπλήρωτο κενό του Νίκου για τους συναδέλφους του, τους ασθενείς του και τους φοιτητές του, είναι και θα παραμείνουν αφόρητα αισθητά. Θερμά και βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Νίκου  – Καλό κατευόδιο συνάδελφε Νίκο

Αλεξανδρούπολη 16 Σεπτεμβρίου 2022
Tο ΔΣ της Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Θ. πηγη alexpolisonline.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button