ΘΑΥΜΑΤΑ

ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΛΕΕΙ: “TΟ ΣΚΕΦΘΗΚΕΣ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ;

Ήλθε ένας Πρωτοδίκης και μου λέει:

«Έχω τώρα μία εβδομάδα, πού εξέδωσα ένα συγκεκριμένο διαζύγιο». «Για ποιό λόγο;», τον ερωτώ. «Γιατί, είχαν καμιά δεκαπενταριά μέρες ένα ανδρόγυνο πού παντρεύθηκε, και ήθελε η γυναίκα κάτι κεφτεδάκια να κάνει· και είπε ο άνδρας της: “κάνε και αυτό”. Διαφώνησαν, λοιπόν, και τελικά χώρισαν». «Δε μου λες; Πήγαιναν στην Εκκλησία;», τον ξαναρωτώ.

«Όχι, γέροντα». «Ε, να τα αποτελέσματα της Εκκλησίας. Εάν πήγαιναν στην Εκκλησία, ούτε πολιτικό γάμο θα ζητούσαν, ούτε ναρκωτικά θα ζητούσαν, ούτε με μαλώματα θα ζούσαν. Διότι, η Εκκλησία, είναι πηγή της Χάριτος. Όπου πηγάζει η Χάρις, εκεί είναι όντως άκρα ειρήνη, άκρα γαλήνη, αγάπη, αδελφωσύνη, όλα!! Ενώ, όταν δεν πηγαίνουν στην Εκκλησία, τα θέλουν όλα, και το ένα και το άλλο, όλα…». Σε ερωτώ πάλι: «Εκείνος, ο οποίος πηγαίνει, στην Εκκλησία, κάνει έκτρωση;». Ήλθε κάποιος και μου λέει: «Αρραβώνιασα το κορίτσι μου με κάποιον. Έμεινε έγκυος όμως…

Και εκτός αυτού μου λέει ο γαμπρός: “Δεν την θέλω”. “Δεν την θέλεις…” του λέω, “Και τώρα τί θα κάνουμε;”. Λέω τότε στην γυναίκα μου: “Πάρε την κόρη μας και πήγαινε στην Αθήνα και κάνε έκτρωση, αλλιώς θα μας πάρει η ντροπή του κόσμου”. Ε, την πήρε η γυναίκα και πήγαν στην Αθήνα. Μόλις πήγε να κοιμηθή, βλέπει τον Άγιο Νεκτάριο να κρατά το μπαστούνι του και να της λέει: “Tο σκέφθηκες καλά αυτό το οποίο θέλεις να κάνεις; Το βλέπεις αυτό που κρατώ;;”.

Έντρομη η γυναίκα μου, πήρε το κορίτσι και γύρισαν στο χωριό… Και ξέρετε τί έγινε; Ήλθε ο γαμπρός και λέει: “Θα την πάρω!”». < Ο Άγιος Νεκτάριος ενήργησε και την πήρε! Η έκτρωση είναι απαίσιο πράγμα…  μητέρα να σκοτώνει το παιδάκι της… Ναι, αλλά όταν δεν πάει στην Εκκλησία, το σκοτώνει… Όταν, όμως, πάει στην Εκκλησία, δεν το σκοτώνει. Ζούνε ειρηνικά και ο άνδρας και η γυναίκα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Εκκλησίας.

Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης (1912-1998) πηγη agapotonxristo.blogspot.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button