ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εκμέκ πολίτικο εύκολο με φρυγανιές – Πεντανόστιμο

Τα υλικά μας
1 πακέτο Φρυγανιές μεγάλο

Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
κανέλα

Κρέμα
1,5 λίτρο γάλα
7-8 κουταλιές σούπας κρέμα αραβοσίτου
4 αυγά

Γαρνίρισμα

-Αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
1 κουτί σαντιγί φυτική MORFAT CREAMY

Εκτέλεση

Στο ταψί τοποθετείτε τις φρυγανιές την μία δίπλα στην άλλη ώστε να καλυφθεί όλο και από πάνω κανέλα. Στην συνέχεια τοποθετούμε το σιρόπι με την ζάχαρη και τα δύο φλιτζάνια νερό αφού βράσουν  για 10 λεπτά και περιχύνετε τις φρυγανιές ώστε να καλυφθούν καλά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Αδειάζουμε το γάλα μέσα σε κατσαρόλα και την ζεσταίνουμε. Κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι γάλα κρύο και διαλύουμε τις 7-8 κουταλιές άνθος αραβοσίτου ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο  ζεστό γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα.

Προσθέτουμε ένα ένα μόνο τους κρόκους  και ανακατεύετε καλά. Επίσης χτυπάμε τα ασπράδια και ως τότε γίνει μαρέγκα το ενσωματώνουμε στην κρέμα με απαλές κινήσεις. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στις φρυγανιές.

Χτυπάτε την κρέμα σαντιγί και την απλώνετε πάνω από την κρέμα με προσοχή και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα καβουρδισμένα η ψιλοκομμένο  φιστίκι Αιγίνης.

Αφού τελειώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο.

Σημ. .Με ένα πιρουνάκι  κάντε  κύματα  πάνω από την σαντιγί .

Ένα εύκολο και υπέροχο γλυκό από την Δέσποινα Δεληγιάννη

Καλή όρεξη!!!!

ΠΗΓΗ

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button