ΔΙΑΦΟΡΑ

Εκοιμήθη ο Ιεροδιάκονος Τίτος Ξενιώτης

Εκοιμήθη ο Ιεροδιάκονος Τίτος Ξενιώτης

Εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερα, σε ηλικία 83 ετών, ο Ιεροδιάκονος Τίτος Ξενιώτης, το γηραιότερο και παλαιότερο μέλος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς.

Ο Μακαριστός π. Τίτος γεννήθηκε στην Ευξεινούπολη το 1937. Μοναχός εκάρη στις 16/9/1965 από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος κυρό Δαμασκηνό, ηγουμενεύοντος του Αρχιμ. Ευσεβίου Παπανάτσιου. Στις 4/1/1966 χειροτονήθηκε Διάκονος.

Είναι ο πρώτος αδελφός της Μονής που εγκαταβίωσε σε αυτήν, στις 9/5/1967, μετά την ανατίναξή της από τους Ιταλούς, το 1942 και άρχισε τις εργασίες για την ανοικοδόμησή της. Έκτοτε, παρέμεινε στο Μοναστήρι μέχρι την τελευτή του.

Όπως ανακοινώθηκε, η Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς θα παραμείνει ανοικτή όλο το βράδυ, ενώ αύριο, στις 7π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Τίτου θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι.

p titos xeniwths

πηγη romfea.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button