ΔΙΑΦΟΡΑ

Εκοιμήθη ο π. Δημήτριος Καπαδούκας

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, μετά θλίψεως πολλής, αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Καπαδούκα, Κληρικού καταξιωμένου και αξιοσέβαστου στην Τοπική μας Εκκλησία, ο οποίος εκοιμήθη την Τετάρτη 9/2, σε ηλικία 87 ετών.

Ο π. Δημήτριος γεννήθηκε στην Γλώσσα Σκοπέλου το 1935 και αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο αρρένων Βόλου και το Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Βόλου. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1961 από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος κυρό Δαμασκηνό. Τα έτη 1974 και 1983, αντιστοίχως, έλαβε από τον Μακαριστό Ποιμενάρχη μας και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, το χάρισμα της Πνευματικής Πατρότητος και το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Υπηρέτησε, κατά σειρά, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Προμυρίου και Αγίου Δημητρίου Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου, όπου διέπρεψε και ως υπεύθυνος του ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Αποστόλου του Νέου. Υπήρξε Κληρικός απλός, ευπροσήγορος, ταπεινός και αγαπητικός προς όλους, αληθινός πατέρας, με πνεύμα θυσιαστικό, φιλόθεο και φιλάγιο.

Ως εφημέριος στον Άγιο Λαυρέντιο, υπήρξε το ακλόνητο στήριγμα και ο ακάματος εργάτης των κατασκηνώσεων της Τοπικής μας Εκκλησίας, λειτουργώντας ως συμπαραστάτης των στελεχών και των κατασκηνωτών, δίδοντας λαμπρό παράδειγμα φιλόστοργου λευίτου.

Ο π. Δημήτριος αποσύρθηκε το 2001 από την ενεργό υπηρεσία, έχοντας συμπληρώσει 40 χρόνια καρποφόρου ιερατικής διακονίας.

Το 2003, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, αναγνωρίζοντας την μεγίστη προσφορά του στην Τοπική μας Εκκλησία, του απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος.

Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Δημητρίου θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη 10/2, στις 3μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Βόλου.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button