ΔΙΑΦΟΡΑ

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Κουμπής

Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Κουμπής

Την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 το ξημέρωμα εξεδήμησε προς Κύριον ο σεβαστός Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Κουμπής, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής Τρικάλων και τους θερινούς μήνες εφημέριος του ορεινού χωρίου Γαρδίκι Τρικάλων, σε ηλικία 72 ετών.

Ο μακαριστός π. Αθανάσιος καταγόταν από το Γαρδίκι Τρικάλων. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 26η Δεκεμβρίου 1976 στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας και Ιερέας την 26η Νοεμβρίου 1978 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής Τρικάλων από τον τότε Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κυρό Στέφανο.

Έκτοτε διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο αρχικά ως Διάκονος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων και έπειτα ως ιερεύς από 19 Δεκεμβρίου 1978 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής Τρικάλων. Παραλλήλως εξυπηρετούσε την Κάτω Ελάτη, τον Παραπόταμο, τις Μονές των Μετεώρων και των Τρικάλων και τους θερινούς μήνες εξυπηρετούσε το Συνοικισμό της «Κόρης» και τα ορεινά χωριά Αγία Παρασκευή (Τζιούρτζια), Παλαιοχώρι Γαρδικίου και τα τελευταία χρόνια το Γαρδίκι. Ήταν ο άοκνος εργάτης και συνέβαλε τα μέγιστα, μη φειδόμενος κόπων και μόχθου από το 1985 έως το 2008, για την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αμπελακίων Τρικάλων αφού για πολλά έτη υπηρετούσε παραλλήλως και σε αυτόν τον Ιερό Ναό.

Ίδρυσε και διατηρούσε με μεγάλη επιτυχία Τράπεζα Αγάπης (συσσίτιο) στην Αγία Μονή και προσέφερε καθημερινά φαγητό σε πάνω από ογδόντα συμπολίτες μας. Πρωτοστάτησε στην ανέγερση και εξοπλισμό του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας στην Πλατεία Ο.Τ.Ε. Τρικάλων, ενώ για πολλά χρόνια κοπίαζε για τη συγκέντρωση των απαραιτήτων ειδών της τροφοδοσίας του γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως στα Μεγάλα Καλύβια.

Ήταν απόφοιτος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Βόλου.

Η τοπική Εκκλησία διά του Μητροπολίτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, αμείβουσα τους κόπους και την εύορκο Διακονία αυτού, τον Χειροθέτησε σε Οικονόμο και δια του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου σε Πρωτοπρεσβύτερο.

Όλα αυτά τα χρόνια με την καλοσύνη, την πραότητα και το ιερατικό του ήθος ενέπνεε τους ενορίτες του, αλλά και όλους όσους είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε. Με την πρεσβυτέρα του Ελένη ευτύχισε να δει τέκνα και εγγόνια.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 στις 12:00 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων Τρικάλων.

Η σορός θα μεταφερθεί για Προσκύνημα στον Ιερό Ναό το πρωί και ώρα 8:00. Εκεί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Αιωνία η μνήμη!

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button