ΔΙΑΦΟΡΑ

Εκπέμπει SOS η μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά

Το ΕλληνΟρθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, στην Αίγυπτο, βρίσκεται αντιμέτωπο με μια σοβαρότατη οικονομική κρίση, ως αποτέλεσμα της έλλειψης του τουρισμού στην περιοχή του Σινά , όπως αναφέρει το greekreporter.com

Το μοναστήρι είχε κλείσει από τις αιγυπτιακές αρχές το 2013 εξαιτίας των φόβων για τρομοκρατική επίθεση.

Το μοναστήρι προσφέρει θέσεις εργασίας για πολλούς ανθρώπους στην περιοχή βοηθώντας την τοπική οικονομία. Η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης απασχολεί 400 εργαζομένους σε ελαιώνες, αγροκτήματα,  μελισσοκομικές εργασίες και άλλα. Όταν οι αιγυπτιακές αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο του 2013 οι κάτοικοι έμειναν να αγωνίζονται, μόνοι τους. Οι ντόπιοι από τις φυλές των Βεδουίνων αναγκάστηκαν να πουλήσουν τις καμήλες τους, δεδομένου ότι δεν ήταν σε θέση να τις θρέφουν και προκειμένου να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

 

“Δεν εχουμε δουλειά από το προσωρινό κλείσιμο του μοναστηριού το 2013. Οικήματα, στάβλοι για τις καμήλες, οδηγοί σαφάρι και ακόμη και τα σούπερ μάρκετ και τα εστιατόρια όλα ανενεργά”, δήλωσε ο σεΐχης Musa al-Jebaly.

H Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης έχει κλείσει δύο φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών. Η πρώτη φορά ήταν “το 1977, όταν ο πρώην πρόεδρος Ανουάρ Σαντάτ έκανε την ιστορική επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ, και το 1982, όταν ο αιγυπτιακός στρατός εισήλθε στο Σινά μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων”, σημείωσε.

Μια ομάδα που ονομάζεται Φίλοι της Μονής Σινά συγκεντρώνει δωρεές για την Αγία Αικατερίνη και οι μοναχοί του μέσω του παρακάτω σύνδεσμο: www.mountsinaimonastery.org/donate/

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button