ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτη είδηση για τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ, ΟΑΕΕ

Έκτακτη είδηση για τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ (www.ika.gr), ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΝΑΤ, ΑΜΕΑ, ΟΑΕΕ – Πληρωμή συντάξεων Ιουλίου 2022 – ΛΙΣΤΑ – «Αγκάθι» το δημογραφικό.

Ειδήσεις: Αρνητική επίδραση στο συνταξιοδοτικό της χώρας, αναμένεται να υπάρξει κατά τα επόμενα έτη, λόγω του έντονου δημογραφικού προβλήματος.

Σε συνέδριο που διεξήχθη χθες, παρουσιάστηκε μελέτη του ΙΟΒΕ (www.iobe.gr), που δείχνει ότι η μείωση και η γήρανση του πληθυσμού αναμένεται να συνεχιστούν, με συνέπεια το 2100 να καταγραφεί μείωση 2.5 εκατ πολιτών ή 24%. Έτσι συνολικά ο πληθυσμός της χώρας θα περιοριστεί στα 8,1 εκατ. άτομα. Πρόκειται για την τρίτη χειρότερη θέση στην ΕΕ, μετά την Λιθουανία και την Λετονία.

Η μελέτη του ΙΟΒΕ προτείνει μεταξύ άλλων, την περαιτέρω ενίσχυση του κεφαλαιοποιητικού άξονα του συνταξιοδοτικού συστήματος. Προτείνει επίσης σε σχέση με το συνταξιοδοτικό, τα εξής:

 • Παροχή υψηλού βαθμού ευελιξίας για δυνατότητες παράλληλης απασχόλησης των συνταξιούχων.
 • Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για την τόνωση της απασχόλησης μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων.
 • Παρακολούθηση και έγκαιρη διαχρονικά αναθεώρηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης σε συνδυασμό με τα ελάχιστα έτη ασφάλισης.
 • Δυνατότητα λήψης εθνικής σύνταξης με λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης, μειωμένης αναλογικά.
 • Ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης.
 • Επαναφορά και ενίσχυση των φορολογικών κινήτρων για νοικοκυριά σε σχέση με συνταξιοδοτικά προϊόντα της ιδιωτικής ασφάλισης.
 • Εισαγωγή στοχευμένων φορολογικών κινήτρων ώστε μέρος των συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων να  κατευθύνεται και να επενδύεται εγχώρια σε αρμονία και με το Ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.
 • Προαγωγή του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού.
 • Μείωση του πλαφόν ως προς το ασφαλιστέο εισόδημα που υπόκειται σε υποχρεωτικές εισφορές.
 • Μείωση του ποσοστού υποχρεωτικών εισφορών για το τμήμα των μεικτών αποδοχών κάθε εργαζόμενου έως το ύψος του κατώτατου μισθού.
 • Σύσταση εθνικής, υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την παρακολούθηση των τάσεων σε σχέση με το συνταξιοδοτικό σύστημα.
 • Διακρατικές συμφωνίες για την αναγνώριση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
 • Εναρμονισμός στην δομή χρηματοδότησης των συνταξιοδοτικών συστημάτων εντός της ΕΕ.
 • Μείωση του γραφειοκρατικού βάρους εφαρμογής της φορητότητας μέσα από ψηφιακό διαμοιρασμό δεδομένων μεταξύ των ασφαλιστικών αρχών.
 • Διευκόλυνση εξάπλωσης πολύ-εργοδοτικών επαγγελματικών ταμείων με διεθνή παρουσία.
 • Προγράμματα ένταξης ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας.

Έκτακτη είδηση για τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ, ΟΑΕΕ – Πληρωμή συντάξεων Ιουλίου 2022 – ΛΙΣΤΑ – Ημερομηνίες πληρωμής.

Οι  επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Ιουλίου 2022 είναι οι εξής:

Το ΙΚΑ (ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2022 την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Το ΙΚΑ (ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2022 την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022(για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουλίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

-Ο ΟΑΕΕ (oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2022 την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

-Ο ΟΓΑ (oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2022 την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

-Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2022 την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

-Το ΝΑΤ (nat.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2022 την Δευτέρα 27 Ιουνίου2022

-Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου 2022 την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

(Τα υπόλοιπα ταμεία του  e-ΕΦΚΑ Μισθωτών θα καταβάλλουν τις συντάξεις Ιουλίου 2022 όπως το Δημόσιο)

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button