ΔΙΑΦΟΡΑ

EKTAKTO – Νέα Ιερά Επιστασία στο Άγιον Όρος

Ο Γέροντας Γερβάσιος Ιβηρίτης ανάλαβε χθες χρέη Πρωτεπιστάτη στο Αγιο Ορος, καθώς τελέστηκε η αλλαγή στην Ιερά Επιστασία.

Όπως προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης του Αγίου Ορους, υπήρξε αλλαγή στην Επιστασία και από χθες ανέλαβε η νέα τετράδα Μονών του Αθωνα για τους προσεχείς 12 μήνες.
Επίσης, την Επιστασία αποτελούν ο Γέροντας Ευάρεστος Παντοκρατορινός, ο Γέροντας Νικηφόρος Φιλοθεΐτης και ο Γέροντας Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης. Αρχιγραμματέας εξελέγη ο Γέροντας Θεόφιλος Παντοκρατορινός.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις Καρυές παρουσία του διοικητή του Αγίου Ορους, Αρίστου Κασμίρογλου, εκπροσώπων των Μονών, των αρχών και αρκετών προσκυνητών.

vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button