ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο επίδομα 3.000 ευρώ: Αναλυτικά τα βήματα της αίτησης – Ποιοι το δικαιούνται

Δείτε το πλήρες κείμενο της απόφασης για το επίδομα – οικονομική ενίσχυση 3.000 ευρώ
Από τις 19 Μαρτίου 2021, ξεκινάει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τη διεκδίκηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 3.000 ευρώ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες συγκεκριμένων περιοχών που παρέμειναν με κατεβασμένα ρολά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Με ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα www.ependyseis.gr, οι επιχειρηματίες που έχουν έδρα σε συγκεκριμένες περιοχές (Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα, Κοζάνη κλπ) θα μπορούν να διεκδικήσουν τη χρηματική ενίσχυση υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα έχουν κωδικό δραστηριότητας που θα υπάρχει στη σχετική λίστα της απόφασης.

Εκτός από το λιανεμπόριο, περιλαμβάνονται ακόμη και τα κομμωτήρια. Η αιτία για την καταβολή της ενίσχυσης είναι ότι στους επαγγελματίες των συγκεκριμένων περιοχών, λόγω των αυστηρών περιοριστικών

μέτρων στις περιοχές όπου δραστηριοποιoύνται, δεν δόθηκε καν η δυνατότητα να λειτουργήσουν με την μέθοδο του click away κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

Έτσι, η συγκεκριμένη ενίσχυση -την οποία είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ανάπτυξης από το βήμα της Βουλής της προηγούμενη εβδομάδα- έρχεται ως αντιστάθμισμα γι’ αυτές τις απώλειες.

Δικαιούχοι θα είναι οι επαγγελματίες στις ακόλουθες περιοχές:
α) Δήμος Ασπροπύργου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,

β) Δήμος Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, γ) Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής,

δ) Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ε) Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Κάλυμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

στ) Δημοτική Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμύνταιου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,

ζ) Τοπική Κοινότητα Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεός Ελλάδας..

neolaia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button