ΔΙΑΦΟΡΑ

Έκτακτο «επίδομα καλοκαιριού» 200 ευρώ υπό έναν όρο – Οι δικαιούχοι

Τι εξετάζεται για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος στο ίδιο μοντέλο «επιταγής ακρίβειας» που δόθηκε το Πάσχα.

κτός από τα μέτρα που αφορούν τη συγκράτηση των τιμών στην ενέργεια, την επιδότηση βενζίνης και την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος (Power Pass), δεδομένου ότι έχουν ανοίξει κανονικά οι πλατφόρμες Power Pass και Fuel Pass, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης λέγεται πως εξετάζει τα δημοσιονομικά περιθώρια, προκειμένου να επαναλάβει το καλοκαίρι του 2022 την «επιταγή ακρίβειας», η οποία δόθηκε το Πάσχα.

Ειδικότερα, απαντήσεις για το ενδεχόμενο να δοθεί νέο έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το καλοκαίρι, στο μοντέλο που μοιράστηκε το «Δώρο Πάσχα» τον περασμένο Απρίλιο, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια που κυκλοφορούν ήδη από τον Μάιο, ο κ. Οικονόμου δεν απέκλεισε την πιθανότητα τελικά να ξαναδοθούν χρήματα στους πιο ευάλωτους. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αυτό θα γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

«Αυτές οι κατηγορίες ενισχύθηκαν τις ημέρες του Πάσχα. Το σύνολο της κοινωνίας και οι πιο ευάλωτοι και η μεσαία τάξη είναι στο ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Εάν τα έσοδα και η εκτέλεση του προϋπολογισμού το επιτρέψει, εδώ είμαστε για να το εξετάσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Έκτακτος καλοκαιρινός «μποναμάς»

 

 

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, στο «τραπέζι» του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται η νέα επιταγή ακρίβειας που εξετάζεται να χορηγηθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά στα πρότυπα του μοντέλου που ακολουθήθηκε το Πάσχα. Το «παράθυρο» έχει αφήσει ήδη ανοιχτό ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και, εάν εξασφαλιστεί ο δημοσιονομικός χώρος, τότε τα χρήματα θα μοιραστούν στους δικαιούχους μέσα στον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το Πάσχα έκτακτο «Δώρο» χορηγήθηκε σε:

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι πήραν 200 ευρώ.
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά που έλαβαν μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού.
  • 241.281 δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που εισέπραξαν διπλή δόση εισοδήματος.
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα τα οποία είχαν λάβει 200 ευρώ.
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες οι οποίοι έλαβαν οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ.

Power Pass: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος

Με ταχείς ρυθμούς κινείται η υποβολή αιτήσεων στο Power Pass, καθώς εκείνες ξεπέρασαν τις 500.000.Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση ρεύματος αφορά λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, οι οποίοι εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Ειδικότερα, από χθες, Τρίτη 21/06, αργά το απόγευμα, έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για περισσότερα ΑΦΜ. Σήμερα, λοιπόν, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, μπορούν να κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι των οποίων ο ΑΦΜ λήγει σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, ενώ το απόγευμα αναμένεται να «ξεκλειδώσει» το Power Pass και για τους πολίτες με ΑΦΜ έχουν λήγοντα αριθμό το 7 και το 8.

Δικαιούχοι

Η οικονομική αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ. Δικαιούχος του Power Pass είναι κάθε πολίτης που:

  • είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος,
  • το καθαρό οικογενειακό του εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων δεν ξεπερνά τις 45.000 €, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020,
  • διαθέτει ΑΦΜ ο οποίος δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο και
  • επιβαρύνθηκε με συνολική αύξηση μεγαλύτερη των 30 € στους λογαριασμούς ρεύματος που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Power Pass: Πώς γίνεται η υποβολή της αίτησης

1. Ο πολίτης εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του στο Taxisnet και επιβεβαιώνει ότι τα στοιχεία του (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, έτος γέννησης) που εμφανίζονται είναι σωστά. 2. Ο πολίτης καλείται να επιλέξει αν επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για τον ίδιο ή για προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς του. 3. Στην οθόνη εμφανίζονται τα στοιχεία της κύριας κατοικίας ανά μήνα (διεύθυνση και αριθμός παροχής).

Τα στοιχεία αυτά ο δικαιούχος μπορεί:

* είτε να τα επιβεβαιώσει,

* είτε να τα τροποποιήσει μέσω της πλατφόρμας «Δήλωση Κύριας Κατοικίας για Power Pass» (www1.aade.gr/saadeapps3/powerpass/katoikia), η οποία έχει υλοποιηθεί από την ΑΑΔΕ. Ο πολίτης μπορεί να μεταφερθεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω του vouchers.gov.gr, κάνοντας κλικ στο σχετικό πεδίο που εμφανίζεται κάτω από τα στοιχεία πρώτης κατοικίας. Τα στοιχεία που δηλώνονται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ καταχωρίζονται αμέσως. Έτσι, αφού ο δικαιούχος συμπληρώσει τα σωστά στοιχεία πρώτης κατοικίας, μπορεί να επιστρέψει στην πλατφόρμα του Power Pass και να ολοκληρώσει την αίτησή του.

4. Στην ίδια σελίδα εμφανίζονται και τα πεδία ώστε ο πολίτης να συμπληρώσει το e-mail του, το IBAN και το όνομα του τραπεζικού ιδρύματος όπου τηρείται ο τραπεζικός του λογαριασμός. 5. Πατώντας «Υποβολή», ο πολίτης ολοκληρώνει τη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης.

πηγη neolaia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button