ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι δανειστές έστειλαν τελεσίγραφο 24 ωρών στην Ελλάδα σύμφωνα με το Bloomberg

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των…
διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα, καθώς σύμφωνα με το Bloomberg, οι δανειστές έστειλαν τελεσίγραφο 24 ωρών προς την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να καταθέσει ισχυρές προτάσεις, ώστε να μπορέσει να κλείσει η 5η αξιολόγηση που θα ανάψει το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση.

Όπως αναφέρει το Bloomberg «οι διπλωματικές αβρότητες εξαφανίστηκαν χθες στις Βρυξέλλες καθώς ο Πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλτ Τουσκ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενώ το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αποχώρησε απ’ την διαπραγμάτευση».

Μάλιστα επικαλούμενο δύο ευρωπαϊκές πηγές, σημειώνει πως όλοι οι δανειστές ετοιμάζονται πλέον για όλα, ακόμα και το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα μέχρι πρότινος ανεπιθύμητα μέλη του Brussels Group καταφτάνουν σήμερα στην Αθήνα, ώστε από αύριο να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις, αυτή τη φορά όμως επί ελληνικού εδάφους!

Αν ισχύουν οι πληροφορίες αυτές θα είναι η πρώτη φορά που τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group θα έρθουν στην Αθήνα από την αρχή της διαπραγμάτευσης, μιας και όπως είχε ξεκαθαρίσει η ελληνική κυβέρνηση η τρόικα πλέον αποτελεί παρελθόν.

Η χρονική στιγμή που καταφτάνει στην Αθήνα το Brussels Group έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χθες διεμήνυσε στον Α. Τσίπρα ότι τελείωσε πια η πολιτική διαπραγμάτευση και πλέον η όποια συζήτηση θα γίνει σε τεχνικό επίπεδο.

Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος είναι και το γεγονός ότι ο κ. Γιούνκερ ξεκαθάρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι πρέπει να φέρει προτάσεις που θα βασίζονται στην πρόταση που του κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα.

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος νωρίτερα σήμερα έστειλε τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός πως δεν υπάρχουν απλές λύσεις και πως οι δύσκολες αποφάσεις απλά πρέπει να ληφθούν, είναι μόνη της. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν εκείνη δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της».

Διαψεύδει το Μαξίμου ότι έρχεται το Brussels Group στην Αθήνα

“Προϊόν επιστημονικής φαντασίας”, χαρακτηρίζουν πηγές του Μαξίμου τις πληροφορίες ότι έρχεται σήμερα στην Αθήνα το Brussels Group, ώστε να ξεκινήσουν από αύριο οι διαπραγματεύσεις και διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σενάρια αυτά.
Πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button