ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Συναγερμός στο Αιγαίο

Συναγερμός στο Αιγαίο: Τουρκικό αεροσκάφος παρενόχλησε ελληνική πυραυλάκατο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

Τουρκικές προκλήσεις | Ειδήσεις: Σε μια νέα πρόκληση απέναντι στη χώρα μας προχώρησε προ ημερών η Τουρκία, με πληροφορίες της ΕΡΤ να αναφέρουν ότι τουρκικό αεροσκάφος CN-235 παρενόχλησε ελληνική πυραυλάκατο.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, το τουρκικό αεροσκάφος προχώρησε σε συνολικά 30 παραβιάσεις και πετώντας κοντά στο πεδίο βολής Άνδρου πέρασε πολλές φορές πάνω από ελληνική πυραυλάκατο αγνοώντας τις συνεχείς κλήσεις για να απομακρυνθεί.

Το τουρκικό κατασκοπευτικό αποχώρησε από το σημείο όταν ολοκλήρωσε την «αποστολή» του -ένα συμβάν που κατά τις ίδιες πληροφορίες σημειώθηκε στις 7 Μαΐου.

Συναγερμός στο Αιγαίο: Τουρκικό αεροσκάφος παρενόχλησε ελληνική πυραυλάκατο

Την Τετάρτη, 9 Μάϊου, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει για την διεξαγωγή της άσκησης έρευνας-διάσωσης με την επωνυμία DENIZ ASLANI (σ.σ. Θαλάσσιος Λέων).

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, η άσκηση θα διεξαχθεί στην «τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης» και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου από τις 13 έως τις 15 Μάϊου.

Κατά την Τουρκία, η τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του Αιγαίου.

Οι τουρκικές αρχές έχουν εκδώσει και ΝΑVTEX, με την οποία δεσμεύουν δύο περιοχές στο Αιγαίο.

πηγη newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button