ΔΙΑΦΟΡΑ

Έμαθε Πως Έχει Καρκίνο Όταν Ήταν Έγκυος Και Της Είπαν Να Το Ρίξει. 10 Χρόνια Μετά Τους Έδειξε Ότι Έκαναν Λάθος

Ο κόσμος μπορεί να φαίνεται σαν ένα ζοφερό μέρος για να ζούμε τις περισσότερες φορές, αλλά κατά καιρούς ακούμε πραγματικά εκπληκτικές ιστορίες που κάνουν τα πάντα να αξίζουν τον κόπο.

Μία από αυτές τις ιστορίες είναι η εμπνευσμένη ιστορία της Sarah Wickline Hull, η οποία πριν από περίπου 11 χρόνια, έμαθε ένα από τα χειρότερα νέα που μια μητέρα μπορούσε να ακούσει ποτέ. Διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο και τόσο η ίδια όσο και το αγέννητο μωρό της μπορεί να μην επιβίωναν.

Το τέλος της γραμμής…ίσως και όχι

Μοιράστηκε την ιστορία της σε μια δημοσίευση στο Facebook, όπου μίλησε για την ιατρική αναγκαιότητα της έκτρωσης. Έγραψε: «Διαγνώστηκα με έναν επιθετικό καρκίνο στην 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ο πρώτος γιατρός, ογκολόγος, ανέφερε την άμβλωση».

Αυτό δεν ήταν πρωτοφανές, καθώς οι ιατροί εμπειρογνώμονες συχνά υποστηρίζουν την άμβλωση σε περιπτώσεις όπου η ζωή της μητέρας μπορεί να κινδυνεύει. Στην περίπτωση της Sarah, φαινόταν ότι η άμβλωση ήταν η λογική επιλογή καθώς η διάγνωσή της σήμαινε ότι θα έπρεπε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία που θα μπορούσε να καταλήξει να βλάψει το παιδί που κουβαλούσε.

Ωστόσο, η Sarah και ο σύζυγός της προσπαθούσαν για αρκετά χρόνια να μείνει έγκυος και αποφάσισε ότι δεν θα παραιτηθεί από το πρώτο εμπόδιο τόσο εύκολα. Με τα δικά της λόγια, «ήξερα ότι θα προτιμούσα να πεθάνω και να γεννήσω». Και έμεινε στα όπλα της, αφού ένας άλλος γιατρός ανέφερε όλα τα προβλήματα που θα είχε το μωρό αν δεν τερμάτιζε την εγκυμοσύνη.

Συμβαίνουν και θαύματα

Η Sarah αρνήθηκε να ρίξει το παιδί της. Οι γιατροί της δεν είχαν άλλη επιλογή από το να σεβαστούν την απόφασή της, αλλά θυμάται να σχολιάζει ο γιατρός: «Εντάξει. Το μωρό πιθανώς θα αποβληθεί μόνο του ούτως ή άλλως.» Ωστόσο, δεν άφησε αυτή την παρατήρηση να την αποτρέψει. Αντίθετα, έκανε τη δική της έρευνα και βρήκε άλλους γιατρούς που υποστήριζαν και πίστευαν στην απόφασή της.

Αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν σωστή επιλογή καθώς γέννησε ένα υγιές κοριτσάκι στις 34 εβδομάδες κύησης. Στη δημοσίευσή της στο Facebook, με ημερομηνία 25η Ιανουαρίου 2019, η Sarah σχολίασε: «Θα γιορτάσω 10 χρόνια χωρίς καρκίνο τον Μάιο. Έχω μια υγιή, όμορφη, και πολύτιμη 10χρονη κόρη που είναι ζωντανή υπενθύμιση ότι οι γιατροί δεν ξέρουν τα πάντα».

Η επιστήμη πάντα προχωράει

Έχουν γίνει κάποιες έρευνες τα τελευταία χρόνια που προσφέρουν ελπίδα σε έγκυες γυναίκες με διάγνωση καρκίνου. Σύμφωνα με ερευνητικές μελέτες που έχουν δημοσιευτεί στο The Lancet, ένα γνωστό αγγλικό ιατρικό περιοδικό, οι έγκυες γυναίκες δεν χρειάζεται να κάνουν άμβλωση για να λάβουν θεραπεία για καρκίνο, καθώς η χημειοθεραπεία που λαμβάνεται μετά το πρώτο τρίμηνο δεν επηρεάζει το αγέννητο παιδί τους.

Μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine το 2015 κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χημειοθεραπεία δεν βλάπτει την ανάπτυξη ενός αγέννητου μωρού, καθώς η «Προγεννητική έκθεση σε μητρικό καρκίνο με ή χωρίς θεραπεία δεν επηρέασε τη γνωστική, καρδιακή ή γενική ανάπτυξη των παιδιών στην πρώιμη παιδική ηλικία».

Η Sarah δεν είναι μόνη, καθώς υπήρξαν αρκετές εμπνευσμένες ιστορίες με έγκυες μητέρες που αποφάσισαν να κρατήσουν τα αγέννητα μωρά τους, ακόμα και μετά από διάγνωση καρκίνου. Αυτό περιλαμβάνει τη Stacey Johnson, η οποία είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού ενώ ήταν έγκυος, αλλά αποφάσισε να κρατήσει το μωρό της και την Gemma Nuttall που αποφάσισε ότι η ζωή του αγέννητου παιδιού ήταν πιο σημαντική από τη δική της.

πηγη true.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button