ΔΙΑΦΟΡΑ

Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του δολοφονημένου Αντώνη Καρυώτη

Οδυνηρές στιγμές για την οικογένεια και τους ανθρώπους του – Το τελευταίο «αντίο» στον 36χρονο

Σήμερα γίνεται η κηδεία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη που δολοφονήθηκε από μέλη του Blue Horizon, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, όταν τον έριξαν στην θάλασσα από τον καταπέλτη του πλοίου.

Η σορός του έφτασε το πρωί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Άγιο Νικόλαο και λίγα λεπτά πριν από τις 11 μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, όπου θα γίνει και η νεκρώσιμη ακολουθία.

Σε κλίμα οδύνης, συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι που τον γνώριζαν, τον αποχαιρετούν με δάκρυα στα μάτια. Τα αδέλφια του δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι ο δικός του Αντώνης δεν θα βρίσκεται ξανά κοντά τους. Δες περισσότερα στο παρακάτω απόσπασμα:

 

Η σορός του 36χρονου έφτασε στην Κρήτη με πλοίο της γραμμής νωρίς το πρωί, ενώ λίγο μετά τις 11:00 μεταφέρθηκε στο ναό.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο Α’ αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη που εκπροσώπησε τον πρόεδρο και την Κ.Ο, αλλά και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

«Η ελληνική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη. Στη σκέψη μας υπάρχει ένα τεράστιο γιατί. Γιατί κάποιοι έχουν αποκτηνωθεί και συμπροφέρονται σε αδύναμους ανθρώπους με τέτοια βιαιότητα, κάνοντας αποτρόπαιες πράξεις» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. «Πραγματικά είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.

Είναι αδιανόητο να επιτρέψουμε η κοινωνία μας να μετατραπεί σε μια ζούγκλα, ανισοτήτων, βίαιων πράξεων, διαφοράς και αυτό είναι το χρέος του κράτους, να προστατέψει τους αδύναμους ανθρώπους. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε, εάν ήταν εκεί το Λιμενικό, εάν υπήρχε παρουσία του κράτους, ίσως ο Αντώνης σήμερα να ζούσε και αυτό είναι ένα μήνυμα πώς πρέπει να προφυλάξουμε την κοινωνική μας ζωή» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και κατέληξε:

«Μας αξίζουν πολύ περισσότερα, από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά και δυστυχώς από αυτά που οδήγησαν στην αποτρόπαια δολοφονία αυτού του ανθρώπου που θα μείνει πάντα στη μνήμη μας , ως ένας καθρέπτης της κοινωνίας που πρέπει να αλλάξουμε, για χάρη της μνήμης του και χάρη όλων των αδύναμων πολιτών της ελληνικής κοινωνίας».

 

 

 

 

 

πηγη news247.gr yourtipster.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button