ΔΙΑΦΟΡΑ

Όταν ο Γιώργος Βογιατζής έπαιξε στη μεγαλύτερη σειρά όλων των εποχών – Έκανε τον Ιωσήφ στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Γιώργος Βογιατζής: Ο Έλληνας Ιωσήφ Από Τον «Ιησού Από Τη Ναζαρέτ»

Ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός που έπαιξε τον Ιωσήφ, στον Ιησού από την Ναζαρέτ, αποκαλύπτει τα πάντα για την διάσημη ταινία. Γιώργος Βογιατζής: Ο Έλληνας ηθοποιός που έπαιξε τον ρόλο του Ιωσήφ, αποκαλύπτει άγνωστα περιστατικά από τα γυρίσματα και τα σκηνικά με τους πρωταγωνιστές.

Γιώργος Βογιατζής: ” Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ”

Είναι μια σειρά που έχει σημαδέψει τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, αφού από το 1977 που ήταν η πρώτη προβολή, μέχρι και σήμερα 41 χρόνια μετά, εξακολουθεί να προκαλεί δέος στους τηλεθεατές, οι οποίοι κάθε χρόνο τέτοια εποχή την παρακολουθούν φανατικά. Άλλωστε, όπως πολλοί λένε αν δεν δουν έστω και ένα επεισόδιο της σειράς τη μεγάλη εβδομάδα, δεν νιώθουν πως είναι Πάσχα.

Επιβλητική μουσική, εξαιρετική φωτογραφία και σκηνοθεσία και ερμηνείες που στιγμάτισαν τόσο τους ίδιους τους ηθοποιούς, όσο και τους ρόλους που υποδύονταν. Ο Γιώργος Βογιατζής συμμετείχε στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι, “Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ“.

Γιώργος Βογιατζής: Τι αποκαλύπτει για την ταινία

Ο ηθοποιός ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του Ιωσήφ μιλά και αποκαλύπτει άγνωστα περιστατικά από τα γυρίσματα αλλά και σκηνικά με τους πρωταγωνιστές.

«Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ είναι από τις καλύτερες δουλειές που έχω κάνει. Δεν νομίζω ότι μπορεί να ξαναγίνει τέτοιου είδους ταινία.

Ήτανε όλα πραγματικά. Και τα χτισίματα και τα ρούχα και οι άνθρωποι. Και ήταν η πρώτη φορά που κάποιος μπόρεσε να βάλει 50 stars όλους μαζί. Ο Τζεφιρέλι σχεδίαζε κάθε σκηνή το βράδυ και αν τις δεις μοιάζουν με κάδρα του Da Vinci. Ήταν πολύ λεπτομερής δουλειά.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ ήταν καταπληκτικός. Όταν τον είδα στην Cinecitta ήταν με κόκκινα σγουρά μαλλιά, με κάτι γυαλάκια… πού να φανταστώ… Και τον ρωτάω τον Τζεφιρέλι: «Αυτός παίζει τον Χριστό;» Λέει ναι. Και θα δεις. Μετά τον ντύσανε, του βάλανε τα μαλλιά, το μούσι και βγαίνει από το στούνιο και έμεινα. Νόμιζα ότι έβλεπα τον Χριστό.

Επειδή δεν βλέπει καλά χωρίς γυαλιά, έχει ένα βλέμμα που δεν ανοιγοκλείνει ποτέ τα μάτια του. Γι αυτό τον πήρε ο Τζεφιρέλι. Μου λέει: «Εγώ τον πήρα όταν είδα ότι δεν έβλεπε».

Μπήκα στο κλίμα της θρησκείας λόγω της κατάστασης σε σημείο που άρχισα να έχω παραισθήσεις. Από τότε άρχισε να μου κάνει πλάκα ο Τζεφιρέλι. Πριν κάνει γυρίσματα για την σταύρωση έλεγε: «Για ρωτήστε τον Γιώργο, τι καιρό θα κάνει αύριο».[enimerotiko]

πηγη fraptime.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button