ΔΙΑΦΟΡΑ

Ένας αστυνομικός συνέλαβε μια γυναίκα που έκλεψε. Κι αντί να την πάει στο τμήμα έκανε κάτι πολύ καλύτερο…

Η Χέλεν Τζόνσον δεν είναι εγκληματίας, αλλά όπως λέει η ίδια «όταν οι άνθρωποι που αγαπάς έχουν να φάνε μέρες, τότε μπορεί να κάνεις πράγματα που δεν θα τα έκανες σε άλλη περίπτωση.» Η 47χρονη μητέρα και γιαγιά, δεν πήγε στο κατάστημα με σκοπό να κλέψει τα αυγά ή οτιδήποτε άλλο.

Όμως το έκανε, έγινε αντιληπτή και στη συνέχεια συνελήφθη από έναν αστυνομικό. Αυτό που ακολουθεί είναι μια συγκινητική ιστορία για έναν αστυνομικό με τεράστια καρδιά που όχι μόνο δεν την οδήγησε στο τμήμα αλλά έβγαλε από τη τσέπη του χρήματα για να πληρώσει τα πράγματα που η Τζόνσον είχε κλέψει.

«Εγώ απλά πήρα μερικά αυγά και τώρα νιώθω ότι σώθηκε η ζωή μου. Δεν έχω αισθανθεί μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη ποτέ στη ζωή μου. Είμαι πραγματικά συγκλονισμένη με την καλοσύνη αυτών των ανθρώπων.» Η Τζόνσον έχει δύο κόρες, μια ανιψιά και δύο εγγόνια, ηλικίας 1 και 3 ετών. Όλοι μαζί ζουν στο σπίτι της Τζόνσον στο Tarrant.

Η κόρη της Τζόνσον και μητέρα των παιδιών, κάθε μήνα παίρνει 120 δολάρια από την πρόνοια αλλά αυτόν το μήνα η επιταγή της δεν έφτασε ποτέ. Η ίδια η Τζόνσον παίρνει αναπηρική σύνταξη η οποία επρόκειτο να έρθει την επόμενη εβδομάδα.

Το Σάββατο η οικογένεια είχε ήδη κλείσει δυο μέρες χωρίς φαγητό. Η γιαγιά μάζεψε όσα ψιλά βρήκε, περίπου 1,25 δολάρια, και πήγε σε ένα κατάστημα για να αγοράσει ένα κουτί με αυγά. Πίστευε ότι τα χρήματα θα της έφταναν. Όταν συνειδητοποίησε ότι τα αυγά έκαναν 50 λεπτά παραπάνω, από την απελπισία της τα πήρε και τα έκρυψε στη τσέπη της.

Αλλά γνωρίζετε τι λένε για το κάρμα.. «Μόλις τα έβαλα στην τσέπη του παλτού μου έσπασαν» είπε η Τζόνσον. «Φαίνεται δεν είμαι καλή κλέφτρα!» Ένας εργαζόμενος του καταστήματος αντιλήφθηκε την πράξη της, τη σταμάτησε και τη ρώτησε αν είχε πάρει τα αυγά.

Όταν του είπε ότι το έκανε, εκείνος κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Μέχρι η Τζόνσον να φτάσει στην πόρτα, ο αστυνομικός Γουίλιαμ Στέισι ήταν ήδη εκεί. Ο Στέισι μίλησε με τους υπεύθυνους του καταστήματος και τους έπεισε να μην υποβάλλουν μήνυση. Στη συνέχεια έβγαλε από την τσέπη του χρήματα και πλήρωσε όχι μόνο τα σπασμένα αυγά της απελπισμένης γυναίκας αλλά και ένα καινούργιο κουτί με αυγά.

«Μου είπε ότι χρειάζεται βοήθεια και ότι έπρεπε να βρει τρόφιμα για να ταίσει τα μωρά της. Εγώ δεν θα μπορούσα να αφήσω παιδάκια να πεινούν, έτσι την άφησα να φύγει στο πάρκινγκ και της αγόρασα ένα κουτί με αυγά.» Σύμφωνα με τον Στέισι, «τότε η Τζόνσον άρχισε να κλαίει, έγινε πολύ συναισθηματική και ήταν πολύ απολογητική.

Προσπάθησε να μου δώσει τα χρήματα που είχε πάνω της, 1,25 δολάρια.» Στην συνέχεια τον ρώτησε αν μπορεί να τον αγκαλιάσει, ότι είναι ο ήρωας της και τον ρώτησε τι θα μπορούσε να κάνει για να του το ξεπληρώσει. Εκείνος απλά της είπε να μην το ξανακάνει.

«Ένιωσα σαν να ήταν το πιο σωστό πράγμα που μπορούσα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Δεν θέλω να την κρίνω. Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να συνετιστεί κάποιος δεν είναι να τον οδηγήσεις στη φυλακή. Ελπίζω ότι δεν θα το ξανακάνει.

Προσεύχομαι ότι δεν θα το ξανακάνει και δεν νομίζω ότι θα το ξανακάνει. « Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Την Τρίτη ο αστυνομικός χτύπησε την πόρτα του σπιτιού της Τζονσον. «Μόλις τον είδα στην πόρτα τρόμαξα. Νόμιζα ότι ήταν για τα αυγά. Ο εγγονός μου με ρώτησε «Γιαγιά θα πας φυλακή;» Δεν ήξερα τι να του απαντήσω.»

Ο αστυνομικός όμως αντί να την οδηγήσει στο κρατητήριο άρχισε να κουβαλάει στο σπίτι της πράγματα. Όλοι οι αστυνομικοί του Τμήματος του Στέισι είχαν κάνει έρανο και είχαν μαζέψει παιχνίδια, ρούχα και τρόφιμα για την οικογένεια της. Η Τζόνσον είπε ότι δεν ήξερε πώς να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς για την πράξη τους. «Από εδώ και πέρα υπόσχομαι να είμαι καλό κορίτσι» δήλωσε χαμογελαστή.

Δείτε την πολύ όμορφη ιστορία στο βίντεο:

ΠΗΓΗ .dinfo.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button