• ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ
Νέα News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Νέα News
No Result
View All Result

Εορτή των Αγίων Σαράντα Πέντε Μαρτύρων

9 Ιουλίου, 2015
in ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

2335

 

Τη μνήμη των Αγίων Σαράντα Πέντε Μαρτύρων τιμά σήμερα, 10 Ιουλίου, η Εκκλησία μας

Οι Άγιοι Σαράντα Πέντε Μάρτυρες μαρτύρησαν στη Νικόπολη της Αρμενίας και μεταξύ αυτών ήταν και οι πρόκριτοι της πόλεως Δανιήλ, Μαυρίκιος, Αντώνιος και Λεόντιος.

Όταν το 315 μ.Χ. ο αυτοκράτορας Λικίνιος εξέδωσε διάταγμα κατά των χριστιανών, οι Σαράντα Πέντε αυτοί Άγιοι, πήγαν μόνοι τους στο δούκα και φανέρωσαν ότι είναι χριστιανοί.

Σε ερώτηση του Λυσία, ποιος τους έπεισε να μη θυσιάζουν στους θεούς, αυτοί απάντησαν: «Ο Χριστός είναι εκείνος που μας δίδαξε και μας έπεισε να μη λατρεύουμε θεούς ανύπαρκτους, και να μη προσκυνούμε τα είδωλα τους».

Οργισμένος ο δούκας, διέταξε και τους φυλάκισαν δεμένους χειροπόδαρα, χωρίς να τους δίδεται καθόλου ψωμί και νερό. Οι Άγιοι πέρασαν τη νύκτα προσευχόμενοι. Μεταξύ άλλων, έλεγαν: «Ευλογούμε, Κύριε, εσένα, το βασιλιά της δόξας. Διότι συ είσαι η αληθινή ζωή, που θυσιάστηκες για μας τους αμαρτωλούς, ο Υιός του αληθινού Θεού.

Ένωσέ μας, Κύριε, ώστε όλοι μαζί με μια ψυχή να σε ομολογήσουμε και όλοι μαζί να πεθάνουμε». Το πρωί ο Λυσίας, αφού τους έβγαλε από τη φυλακή, τους ρώτησε αν μετάνιωσαν και επανήλθαν στους θεούς του κράτους. Οι Άγιοι με ένα στόμα απάντησαν: «χριστιανοί εσμέν».

Είμαστε χριστιανοί. Με μανία τότε ο Λυσίας διέταξε και τους έκοψαν χέρια και πόδια, και έπειτα τους έριξαν στη φωτιά. Έτσι, όλοι μαζί αξιώθηκαν να πάρουν το αμάραντο στεφάνι του μαρτυρίου.

Απολυτίκιο:
Ήχος δ’. Ταχύ προκατάλαβε.
Στρατός θεοσύλεκτος, παρεμβολή ιερά, νομίμως αθλήσαντες υπέρ της δόξης Χριστού, εν Πνεύματι ώφθητε, Μάρτυρες του Κυρίου, Τεσσαράκοντα πέντε, λύσαντες δι’ αγώνων, την πολύθεον πλάνην διό ημών τους αγώνας, πάντες δοξάζομεν.

πηγη agioritikovima.gr
Facebook Σχόλια
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Previous Post

Τα γνωρίσματα του Ορθόδοξου κληρικού!

Next Post

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;

Next Post

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;

Πόσο τέλειο μπορεί να είναι ένα τηγανητό αβγό;

Like Us !

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Εορτολόγιο







  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr

No Result
View All Result
  • ΔΙΔΑΧΕΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    • ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

© Copyright 2024, All Rights Reserved  |  Nea-News.gr