ΔΙΑΦΟΡΑ

Επίδομα €400: Ποιοι άνεργοι θα τα λάβουν στο «ραντεβού» τους με τον ΟΑΕΔ

Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία καταβολής των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους σύμφωνα με ΚΥΑ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

H οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ πρόκειται να καταβληθεί στους μακροχρόνια ανέργους μέχρι τις 30 Απριλίου 2021. Συγκεκριμένα, η καταβολή πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που αποκτά την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1-3-2020 έως και 24 Νοεμβρίου 2020.

Παράλληλα, από τον έλεγχοπου διεξάγει ο ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία:

  • Η διατήρηση της ιδιότητας του μακροχρόνια άνεργου κατά τη δημοσίευση της παρούσας,
    το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,
  • ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
  • ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ),
  • ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),
  • ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Οι δικαιούχοι οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button