ΔΙΑΦΟΡΑ

Επιταγή ακρίβειας – Ποιοι θα πάρουν το έκτακτο δώρο Πάσχα

Στο επίδομα αναμένεται να ενταχθούν νέοι δικαιούχοι, με την πληρωμή να αναμένεται την Μεγάλη Εβδομάδα, ή ακόμα και λίγο νωρίτερα.

Δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος του Πάσχα θα είναι οι ευάλωτες ομάδες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και τα άτομα με αναπηρία που λαμβάνουν το οικογενειακό επίδομα.

Νέοι δικαιούχοι αναμένεται να είναι οι χαμηλόμισθοι που λαμβάνουν επίδομα παιδιού Α21, οι έγγαμοι με παιδιά και οι μονογονεϊκές οικογένειες, όπως αναφέρει και το Mega.

Τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θα είναι το ετήσιο εισόδημα του 2020 (με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2021), και με βάση τα περιουσιακά στοιχεία, (με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες).

Τα εισοδηματικά κριτήρια για να λάβουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι το έκτακτο επίδομα του Πάσχα θα είναι τα ίδια με αυτά που ήταν για το επίδομα των Χριστουγέννων.

Άγαμοι: Έως 7.200 ευρώ – Έγγαμοι: Έως 14.400 ευρώ
Αξία περιουσίας: Έως 200.000 ευρώ
Ύψος επιδόματος: 250 ευρώ (+50 ευρώ /παιδί)
Το έκτακτο επίδομα του Πάσχα θα το λάβουν και όσοι παίρνουν επίδομα παιδιού Α21.

Όσοι έχουν οικογένεια:

– Με 1 παιδί θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 10.500 ευρώ.
– Με 2 παιδιά θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ.
– Με 3 παιδιά θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 13.500 ευρώ.

Το ύψος επιδόματος θα πρέπει είναι 250 ευρώ (+50 ευρώ /παιδί)

Το επίδομα θα το λάβουν 238.000 νοικοκυριά τα οποία παίρνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα . Η κατηγορία αυτή των πολιτών θα εισπράξει ένα επιπλέον επίδομα.

Τέλος, 173.000 άτομα με αναπηρία θα λάβουν 250 ευρώ με την προϋπόθεση ότι παίρνουν το προνοιακό επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.

ΠΗΓΗ

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button