ΔΙΑΦΟΡΑ

Estelle Harris: Πέθανε η ηθοποιός του Seinfeld – Είχε «δώσει τη φωνή της» στο Toy Story

Η Αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Εστέλ Χάρις (Estelle Harris) πέθανε σε ηλικία 93 ετών. Ήταν περισσότερο γνωστή για τον ρόλο της Estelle Costanza στην κωμική σειρά Seinfeld της δεκαετίας του 1990.

Η Εστέλ Χάρις είχε δώσει επίσης τη φωνή της στην κυρία Potato Head στο Toy Story. Ωστόσο, στο Seinfeld ήταν που η Harris έγινε γνωστή σε πολλούς, με εμφανίσεις σε δεκάδες επεισόδια της επιτυχημένης κωμικής σειράς. Η Harris συστήθηκε στους τηλεθεατές το 1992 ως Estelle Costanza -η μητέρα του ρομαντικά ανασφαλούς George Costanza.

Μετά το τέλος των εννέα σεζόν του Seinfeld, η Χάρις συνέχισε την καριέρα της στη σκηνή αλλά και τη μεγάλη οθόνη, με πολλούς άλλους ρόλους, όπως γράφει το BBC. Εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της κυρίας Potato Head σε τρεις ταινίες Toy Story, έπαιξε τον χαρακτήρα της Muriel στη δημοφιλή κωμική σειρά της Disney «The Suite Life of Zack & Cody»- συστήνοντας το μοναδικό της χιούμορ σε μια νεότερη γενιά τηλεθεατών.

Η Χάρις γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1928 και μεγάλωσε σε ένα προάστιο του Πίτσμπουργκ.

«Βρήκε» το ταλέντο της στην κωμωδία, ενώ πρωταγωνιστούσε σε θεατρικές παραστάσεις στο λύκειο. Η Χάρις «ανέστειλε» για λίγο τις φιλοδοξίες της στον χώρο του θεάματος όταν παντρεύτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950, αλλά επέστρεψε στην υποκριτική όταν τα παιδιά της είχαν μεγαλώσει.

Έφυγε απο τη ζωή ο πρώην πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Ηλίας Κουσκουβέλης

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης, σε ηλικία 61 έτους, ύστερα από μία γενναία μάχη με τον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία δύο με τρία περίπου χρόνια.

Μεγαλωμένος στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, καταγόμενος από τη Νέα Φώκαια, ο Ηλίας Κουσκουβέλης υπήρξε από τα μαθητικά του χρόνια αριστούχος σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και συνέχισε τις σπουδές του στο εξωτερικό, όπου το 1982 απέκτησε μεταπτυχιακό (D.E.A) στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιο Nantes της Γαλλίας με Ειδίκευση: «Δίκαιο της Θάλασσας και του Αέρα».

Στην συνέχεια, το 1986 προχώρησε σε μεταπτυχιακό (Master of Arts) – με υποτροφία Graduate School of International Studies (GSIS) στο Πανεπιστήμιο του Denver των ΗΠΑ στον τομέα «Διεθνείς Σπουδές· ειδίκευση: Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση» με βαθμό Άριστα. Εκεί για ένα διάστημα απασχολήθηκε και στη NASA, αποκτώντας ειδική εμπειρία και τεχνογνωσία.

Τέλος, το 1989 απέκτησε Κρατικό Διδακτορικό (Doctorat d’ Etat) στη Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Grenoble στη Γαλλία στον τομέας: Δημόσιο Δίκαιο και με ειδίκευση: Άμυνα και Ασφάλεια (Θέμα: Το νομικό στρατιωτικό καθεστώς του διαστήματος) με βαθμό Άριστα.

Είχε άριστη γνώση της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας, ενώ όσοι τον γνώρισαν καλά μιλούν για έναν πολύ δραστήριο και δημιουργικό άνθρωπο που ήταν σε διαρκή επαφή με την κοινωνία και τα ΜΜΕ δίνοντας συχνά τα φώτα του τόσο στους δημοσιογράφους όσο και στο ευρύ κοινό.

Ήταν παντρεμένος με τη Λία Στρίκου και είχαν δύο παιδιά.

πηγη ertnews.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button