ΔΙΑΦΟΡΑ

Εστίαση: Πάει για Μάρτιο το άνοιγμα – Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη Σταϊκούρα – εστιατόρων

Αργεί το άνοιγμα της εστίασης, όπως προκύπτει από τις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα της Ομοσπονδίας Εστιατορίων με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Σήμερα το πρωί υπήρξε τηλεδιάσκεψη των εστιατόρων με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στην οποία τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, αλλά και οι τρόποι στήριξής του.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς που συμμετείχε στη σύσκεψη, δήλωσε στο Νewsbomb.gr πως η εστίαση δεν πρόκειται να ανοίξει αν αφορά μόνο τους εξωτερικούς χώρους, καθώς δεν συμφωνούν οι επαγγελματίες, ενώ εκτίμησε οι επιχειρήσεις του κλάδου θα ανεβάσουν ρολά περί το Μάρτιο. Όπως είπε ο κ. Καββαθάς δεν μπορεί να λειτουργήσει η εστίαση μέσα στο χειμώνα σε εξωτερικούς χώρους.

«Δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτό, τα περισσότερα εστιατόρια δεν θα ανοίξουν και δεν θα προσφέρει τίποτα στον κλάδο μία τέτοια εξέλιξη», σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Στη σύσκεψη με τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, τις φορολογικές υποχρεώσεις αλλά και στοχευμένα μέτρα στήριξης του κλάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε «κούρεμα» των οφειλών, ενώ ανέφερε πως το οικονομικό επιτελείο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις της εστίασης με διάφορους τρόπους.

Εν τω μεταξύ χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ομοσπονδίας Εστιατορίων με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Αδωνι Γεωργιάδη κατά την οποία αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα οι φορείς της εστίασης να καταθέσουν ένα σχέδιο βιώσιμης επανεκκίνησης της εστίασης και στη συνέχεια να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από τα αρμόδια υπουργεία.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button