ΥΓΕΙΑ

Έτρωγε 15 αμύγδαλα καθημερινά για έναν μήνα. Οι αλλαγές στο σώμα του, θα σας αφήσουν άφωνους

Όταν πρόκειται για υγιεινό φαγητό, οι περισσότεροι θα σκεφτούν τους ξηρούς καρπούς και ιδιαίτερα τα αμύγδαλα. Και γιατί όχι;

Τα αμύγδαλα είναι πολύ θρεπτικά με ίνες, πρωτεΐνες, μονοακόρεστα λιπαρά και 37% βιταμίνη E RDA εκτός των άλλων.

Επίσης, τα αμύγδαλα είναι πολύ γευστικά και ταιριάζουν σε πολλές συνταγές. Αλλά πόσα θα πρέπει να τρώμε κάθε μέρα;

Μία κλινική μελέτη στα αμύγδαλα έδειξε πως μπορούν να αυξήσουν την καλή χοληστερόλη αν καταναλώνουμε 12 με 15 αμύγδαλα κάθε μέρα.

Μπορούν επίσης να μειώσουν τα τριγλυκερίδια και τις χρόνιες φλεγμονές ενώ προλαμβάνουν τις καρδιαγγειακές ασθένειες.

Άλλα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης αμυγδάλων

Η κατανάλωση 10 με 15 αμυγδάλων κάθε μέρα έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας:

Θα παίρνετε μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν το σώμα να μείνει προστατευμένο από τις ελεύθερες ρίζες.

Οι κυτταρικές μεμβράνες μπορούν να μείνουν προστατευμένες χάρη στην βιταμίνη Ε στα αμύγδαλα.

Ένα παράδειγμα αντιοξειδωτικών είναι η βιταμίνη Ε που μας προστατεύει ενάντια σε καρδιακές ασθένειες, Αλτσχάιμερ και καρκίνο.

Τα αμύγδαλα είναι καλά για όσους έχουν διαβήτη. Έχουν πολλές πρωτεΐνες, ίνες και καλά λιπαρά ενώ έχουν ελάχιστους υδατάνθρακες. Αυτό τα κάνει ιδανικά για όσους έχουν διαβήτη.

Είναι επίσης πολύ καλά για άτομα με υπέρταση. Το μαγνήσιο που περιέχουν μειώνει την αρτηριακή πίεση, που είναι ένας παράγοντας που οδηγεί σε εγκεφαλικό, νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακά.

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας.

πηγη frappetime12.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button