ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξεδήμησε προς Κύριον ο π. Παύλος Μποζίκης, πρώην Εφημέριος Λιθακιάς(ΦΩΤΟ)

Πριν λίγη ώρα (περί τις 5.45 μ.μ.) εξεδήμησε προς την Αιωνιότητα ο κοσμαγάπητος παπα-Παύλος ο Μποζίκης, πρώην Εφημέριος της Λιθακιάς Ζακύνθου, σε ηλικία 78 ετών, μετά από σύντομη ασθένεια και νοσηλευόμενος από ημερών στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου. Σημειωτέον ότι η τελευταία φορά που μετέσχε σε Θεία Λειτουργία ήταν αυτή της ημέρας της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (14.9.2016), στο αγαπημένο γενέθλιο χωριό του, από όπου προ ετών συνταξιοδοτήθηκε.

Ο Μέγας Οικονόμος Παύλος Μποζίκης, γιος του Αναστασίου και της Αναστασίας, γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1938 στη Λιθακιά Ζακύνθου. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 4 Μαρτίου 1970 από τον τότε Μητροπολίτη Ζακύνθου (μετέπειτα Πολυανής και Κιλκισίου) μακαριστό Απόστολο και Πρεσβύτερος στις 4 Απριλίου 1971 από τον ίδιο Μητροπολίτη.

Εκδημήσας προς Κύριον αφήνει εξαιρετική φήμη ευγενούς και καλού λευίτη, ανοικτού στη σύγχρονη κοινωνία και δη στους νέους. Όλοι έχουν έναν καλό λόγο να πουν για τον παπα-Παύλο! Συλλυπούμαστε από βάθους συντετριμμένης καρδίας την ευγενεστάτη Πρεσβυτέρα του Παρασκευή, τα τρία παιδιά και τα εγγόνια του, όπως και τον αδελφό του π. Νικόλαο Μποζίκη, ο οποίος υπηρετεί ιερατικώς στο Μάρικβιλ Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Αιωνία η μνήμη Παύλου ιερέως, αδελφού και συλλειτουργού ημών γενομένου!

πηγη nyxthimeron.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button