ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΦΕΤΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΣΕ ΦΥΛΛΟ, ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ Πεντανόστιμη κι εύκολη συνταγή για φέτα

Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes

Υλικά  (Για 6 φύλλα)

-750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-100 γραμ. ελαιόλαδο
-2 κ.σ. ξίδι
-1½ κ.γλ. αλάτι
-340 γραμ. χλιαρό νερό (περίπου)
-λίγο έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
-Φέτα Πακέτο 900gr
-1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
-1 κ.γ. σουσάμι
-3 ή 4 κ.γ. καλό ελληνικό μέλι (θυμάρι ή φασκόμηλο)
-100 μλ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχίζουμε την συνταγή, ρίχνοντας σε ένα μπώλ 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μιάμισι κ.γ αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα 100 γρ. ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας.

Στη συνέχεια, θα αδειάσουμε 2κ.σ ξύδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη μαρίζ. Θα προσθέσουμε τώρα περίπου 340 γρ. χλιαρό νερό, ανακατεύουμε λίγο.

Παίρνουμε τη ζύμη από το μπωλ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας.

Αφού η ζύμη έχει ζυμωθεί καλά, θα ρίξουμε λίγο αλεύρι σε ένα μπώλ και θα βάλουμε την ζύμη. Σκεπάζουμε το μπωλ με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Μετά από λίγη ώρα παίρνουμε τη ζύμη, και την αφήνουμε στο τραπέζι αφού το έχουμε πασπαλίσει λίγο με αλεύρι. Κάνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε μορφή ρολό και το κόβουμε σε 4 ή 6 ίσια κομμάτια.

Θα ανοίξουμε τώρα με τον πλάστη το κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια της ζύμης σε φύλλα και θα τα απλώσουμε για λίγο σε μία καθαρή πετσέτα ώστε να απορροφηθεί καλά η υγρασία.

Στη συνέχεια, θα κόψουμε στη μέση τα φύλλα.

Παίρνουμε το ένα μισό του φύλλου και βάζουμε στη μία του άκρη ένα κομμάτι από το τυρί φέτα. Με ένα πινέλο θα αλείψουμε την υπόλοιπη επιφάνεια του φύλλου με ασπράδι αυγού το οποίο θα έχουμε πρώτα χτυπήσει ελαφρά. Θα αρχίσουμε τώρα να τυλίγουμε με το φύλλο το κομμάτι της φέτας κόβοντας τις άκρες της ζύμης όπου χρειάζεται ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλά τετραγωνισμένο κομμάτι φέτας καλλυμένο από τη ζύμη.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κομμάτια της φέτας και αφού τα τυλίξουμε με μεμβράνη, θα τα αφήσουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. Αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να τα διατηρήσουμε εάν δεν θέλουμε να τα τηγανίσουμε άμεσα.

Σε ένα τηγάνι θα ρίξουμε αρκετή ποσότητα ελαιόλαδου και αφού το λάδι κάψει, θα βάλουμε τα σαγανάκια να τηγανιστούν.

Οταν θα αποκτήσουν χρώμα από το τηγάνισμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά.

Αφού τα βάλουμε στο πιάτο, μπορούμε να απλώσουμε επάνω τους λίγο μέλι και σουσάμι.

Τα σαγανάκια μας είναι έτοιμα.

Καλή σας απόλαυση!

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:

πηγη xrysessyntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button