ΔΙΑΦΟΡΑ

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Έγιναν στάχτη 6.000 στρέμματα – Εικόνα από δορυφόρο

Ο περιβαλλοντικός δορυφόρος κατέγραψε την καταστροφή

Περίπου 6.000 στρέμματα κάηκαν στη νοτιοανατολική Κεφαλονιά κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 2ας, 3ης και 4ης Ιουλίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις με βάση τις εικόνες του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2.

Οι καμένες περιοχές υπολογίστηκαν από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Με βάση τις εκτιμήσεις του Πληροφοριακού Συστήματος για τις Δασικές Πυρκαγιές στην Ευρώπη (European Forest Fire Information System – EFFIS), το 37% περίπου ήσαν καλλιεργήσιμες περιοχές, το 47% χαμηλή βλάστηση, ενώ το 16% δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις.

Καταγγελία ότι η φωτιά ξεκίνησε από έναν βοσκό

«Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα», είπε στον ΑΝΤ1 η Ρόδη Κράτσα, προσθέτοντας ότι «οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την φωτιά, καθώς επικρατούν άνεμοι 4 μποφόρ». Μάλιστα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, στο νησί μετέβη κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε., για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Και στις δύο περιοχές, το πρόβλημα επικοινωνίας είναι σοβαρό αφού τα κινητά τηλέφωνα δεν λειτουργούν λόγω της διακοπής στην ηλεκτροδότηση. Ήδη, τεχνικοί των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας προσπαθούν να φτάσουν στην περιοχή και να αποκαταστήσουν τις τηλεπικοινωνίες.

Παράλληλα, η κυρία Κράτσα αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που παρατηρήθηκε με τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Όπως είπε την ειδοποίησαν ότι «τα πρώτα μέσα που ξεκίνησαν είχαν κάποια βλάβη. Ελπίζουμε έως το βράδυ να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να κάνουν αυτό που όλοι ελπίζουμε».

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button