ΔΙΑΦΟΡΑ

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Πόλεμος με αναζωπυρώσεις σε Μέλαμπες, Αγία Γαλήνη – Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί

Δεύτερο 24ωρο μάχης με τη φωτιά στο Ρέθυμνο. Εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις, ενώ έγιναν νέες εκκενώσεις οικισμών. Οι προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης με τη φωτιά στο Ρέθυμνο επικεντρώνονται  το Σάββατο (16.07.2022) στα νότια, καθώς ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη με τη μορφή αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, λόγω των ισχυρών ανέμων οι φλόγες «ζωντάνεψαν» ανάμεσα στην περιοχή Μέλαμπες και την Αγία Γαλήνη, πλησιάζοντας απειλητικά τους οικισμούς Άγιος Γεώργιος και Σαχτούρια.

«Δώσαμε εντολή για εκκένωση του Αγίου Γεωργίου, αλλά και κάποιων σπιτιών που βρίσκονται μεμονωμένα στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο δήμαρχος του Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης.

Εναέριες και επίγειες δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες

Στα πύρινα μέτωπα νότια του Ρεθύμνου επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής τόσο από το έδαφος όσο και από τον αέρα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, στην περιοχή του Ορνέ δίνουν μάχη με τις φλόγες 33 οχήματα με 120 πυροσβέστες, ενώ στο Ροδάκινο 22 άνδρες με 7 οχήματα.

 

Την ίδια ώρα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν τουλάχιστον τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα. Παράλληλα, στα πύρινα μέτωπα παραμένουν δεκάδες εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες των ΟΤΑ, αλλά και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής με δικά τους μέσα.

 

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης

Η μάχη με τις φλόγες που έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές στο πύρινο μέτωπο της φωτιάς στον δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου κράτησε όλη τη νύχτα.

Η φωτιά που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (15.07.2022) έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης, ελαιώνες, μελίσσια και βοσκοτόπια.

πηγη newsit.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button