Φτιάξτε νηστίσιμα σοκολατένια χαλβαδάκια

Υλικά:
Σιμιγδάλι 1/2 πακέτο ψιλό
Καλαμποκέλαιο 125 γρ
Αμύγδαλα 1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένα

Για το σιρόπι:
Νερό 2 ποτήρια νερού
Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
Κανέλα ξυλάκι 1 τεμ
Γαρύφαλλα 3 – 4
Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα του

Για την επικάλυψη:
Κουβερτούρα 250 – 300 γρ λιωμένη

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το καλαμποκέλαιο, προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη ,το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξυλάκι κανέλας και τα γαρύφαλλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (προσοχή δεν το βράζουμε), αφαιρούμε προσεκτικά τα γαρύφαλλα και το ξυλάκι κανέλας, το αδειάζουμε  στο σιμιγδάλι και χαμηλώνουμε την φωτιά.

Αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δούμε ότι είναι κάπως σφιχτό αλλά προσοχή δεν θέλουμε να μαυρίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει ελαφρώς. Το βγάζουμε από το ψυγείο και αρχίζουμε να το πλάθουμε σε μπαλάκια.Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.

Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν- μαρί . Βουτάμε μέσα στην σοκολάτα κάθε μπαλάκι με την βοήθεια κουταλιού και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα (αν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με τρούφα ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς). Τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν καλά και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

πηγη perivolipanagias.blogspot.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια