ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 βανίλια
  • 100 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
  • ξύσμα και χυμό από ½ πορτοκάλι
  • ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • κανέλα ή ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε διαδοχικά τα σιμιγδάλια, τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς. Βήμα 2

2) Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ξύσματα, τους χυμούς και τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα αναδευτήρι. Τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βήμα 3

3) Λαδώνουμε το ταψί καλά και ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, μέχρι να ροδίσει (ενδεικτικά 50′). Όταν ψηθεί και κρυώσει, σερβίρουμε με την κανέλα ή τη ζάχαρη άχνη.


Πηγή: www.sintagespareas.gr/Tο διαβάσαμε εδώ

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button