ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γαρίδες στον φούρνο με πιπεριές και σκόρδο

Γαρίδες στον φούρνο με πιπεριές και σκόρδο

Υλικά συνταγής:

15 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
Χυμός ½ λεμονιού
6-8 μακριές γλυκές πράσινες πιπεριές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 λιαστές ντομάτες, διατηρημένες μέσα σε λάδι
1 κουτί ντοματάκια
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι μείγμα κάρυ
1 κόκκινο τσίλι
⅔ φλιτζανιού (περίπου 150ml) ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

Καθαρίζετε, πλένουμε και στραγγίζουμε τις γαρίδες. Τις βάζετε μέσα σε ένα μπολ, στύβετε το μισό λεμόνι, προσθέτετε την πάπρικα, το κάρυ και αλάτι και ανακατεύετε. Τις σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα να μαριναριστούν.

Εν τω μεταξύ πλένετε τα χορταρικά. Αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους από τις μακριές πιπεριές και τις τοποθετείτε στο πυρέξ. Κόβετε και τα υπόλοιπα χορταρικά και λιώνετε τα ντοματάκια.
Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι. Μετά προσθέτετε τα ντοματάκια και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει 5 λεπτά, ανακατεύοντας.

Βγάζουμε από το ψυγείο τις γαρίδες και τις τοποθετείτε στο πυρέξ, πάνω από τις πιπεριές. Τις καλύπτετε με τη σάλτσα και προσθέτετε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνετε τις γαρίδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 30-40 λεπτά, ή έως ότου ροδίσουν και μείνουν με το λάδι τους.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύετε, αν θέλετε, με τραγανές τηγανητές πατάτες. Διαφορετικά τρώγεται και χωρίς συνοδευτικό, ως μεζές.

(Συνταγή: Helengrblog)

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button