ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γαριδομακαρονάδα: Η εύκολη συνταγή για ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα και έτοιμη σε 30 λεπτά

Γαριδομακαρονάδα: Η πιο νόστιμη συνταγή έτοιμη σε 30 λεπτά

Η γαριδομακαρονάδα είναι ένα φαγητό για το οποίο, πολλοί πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να το φτιάξεις για πρώτη φορά. Όμως, στην πραγματικότητα είναι ένα από τα πιο εύκολα φαγητά που μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε.

Η συνταγή για την πιο εύκολη γαριδομακαρονάδα

  • Εύκολη γαριδομακαρονάδα σε 30 λεπτά
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. Ματσάτα
  • 500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους (40/60)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 60 ml τσίπουρο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό χονδροκομμένο
Γαριδομακαρονάδα: Η εύκολη συνταγή για ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα και έτοιμη σε 30 λεπτά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό.

2) Παράλληλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά. Όσο τις σοτάρουμε, τις αλατοπιπερώνουμε. Αφού πάρουν λίγο χρώμα κι απ’ τις δύο πλευρές, τις μεταφέρουμε σε πιάτο.

3) Ρίχνουμε άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά.

4) Προσθέτουμε το σκόρδο, το τσίλι και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το τσίπουρο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

5) Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Τα πιέζουμε ελαφρώς, με ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά.

6) Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνουμε μέσα την Ματσάτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

7) Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν απ’ το νερό στο τηγάνι με τη σάλτσα μαζί με 1 – 1 ½ μεγάλη κουταλιά από το νερό στο οποίο έβρασαν, προσθέτουμε τις γαρίδες, τον μαϊντανό, τον βασιλικό καθώς και λίγο ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

8) Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

πηγη i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button