ΔΙΔΑΧΕΣ

Γιατί και πως πρέπει να διαβάζουμε την Αγία Γραφή

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο άνθρωπος αναζητάει την λύτρωση. Στην πορεία του ακούει ποικίλα καλέσματα σωτηρίας. Ενθουσιασμένος τρέχει ξωπίσω τους με προσδοκίες. Όμως οι νέες αλήθειες αποδεικνύονται ψεύτικες και η απογοήτευση γεμίζει την ψυχή του. Και η περιπλάνηση συνεχίζεται με νέες ελπίδες και νέες απογοητεύσεις.

Ο Θεός από άπειρη αγάπη κινούμενος, θέλησε με την ενανθρώπισή Του να δώσει διέξοδο στην άσκοπη περιπλάνηση του ανθρώπου. Ήλθε στη γη μας, φόρεσε την ανθρώπινη σάρκα μας, έζησε ανάμεσά μας, θυσιάστηκε για χάρη μας. Μας έδωσε έτσι τη δυνατότητα, ενωμένοι μαζί Του, στο θεανθρώπινο Σώμα Του, την Εκκλησία, να λυτρωθούμε και να ζήσουμε αιώνια κοντά Του. Τα όσα έκανε η άπειρη αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο, τα όσα μυστήρια αποκάλυψε ο Θεός στον άνθρωπο, είναι καταγραμμένα στο βιβλίο των βιβλίων, στην Αγία Γραφή.

Η Αγία Γραφή δεν είναι απλώς ένα ωραίο βιβλίο, ανάμεσα στα τόσα άλλα. Είναι το κατ’ εξοχήν βιβλίο, η Αλήθεια του Θεού, με τεράστια μεταμορφωτική δύναμη, που μπορεί να ξεδιψάσει κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, που διψάει για την Αλήθεια και περιπλανιέται άσκοπα στις ερήμους του κόσμου τούτου για να τη βρει.

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button