ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΙΩΝ

Γιατί Ο Άγιος Εφραίμ Της Νέας Μάκρης Εικονίζεται Να Κρατά Λευκή Φλόγα;

Γιατί Ο Άγιος Εφραίμ Της Νέας Μάκρης Εικονίζεται Να Κρατά Λευκή Φλόγα;

Παρατηρώντας τις αγιογραφίες όπου εικονίζεται ο Άγιος Εφραίμ της Νέας Μάκρης, παρατηρούμε πως στις περισσότερες κρατά μια λευκή φλόγα ενώ σε μερικές κρατά μια κόκκινη.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά κείμενα σχετικά με το θέμα και μάλλον σε πολλούς θα φανεί και αστείο που το ερευνούμε, όμως η ακρίβεια σε τέτοια ιστορικά θέματα επιβάλετε.

Μιλάμε για ιστορικά θέματα και όχι μόνο για θεολογικά διότι η μαρτυρία της μακαριστής Γερόντισας Μακαρίας Δεσύπρη, η οποία αξιώθηκε, με τη δική Του πνευματική καθοδήγηση, να βρει τα λείψανα του αγίου είναι συγκεκριμένη.

Η ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΗ και συμβολίζει το άχτιστο, Θεϊκό φως. ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΕΙΔΕ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.

Αναλύσεις και κείμενα που μιλούν για φλόγα πίστεως και θεϊκούς έρωτες απέχουν έτη φωτός από την αλήθεια.

Διαβάζουμε στην Σελίδα του fb «Φίλοι Αγίου Εφραίμ Νεοφανούς Νομού Μεσσηνίας» πως έγινε και παρατήρηση σε προσκυνητές από την Ι. Μονή,

όταν χάρισαν μερικές φωτογραφίες από τα Εκκλησάκια της περιοχής τους και από την Ι.Μ είδαν με λύπη τους, ότι στις περισσότερες Εικόνες κρατάει κόκκινο φως.

 

Σύνταξη- φωτογραφίες: orthodoxia.online

πηγη orthodoxia.online

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button