ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατροί στο Χαλέπι έσωσαν αγέννητο κoριτσάκι με θραύσμα στο κεφάλι

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη Συρία δείχνει πώς σώθηκε μια τραυματισμένη έγκυος και το παιδί στην κοιλιά της

Το συγκλονιστικό βίντεο από το Χαλέπι που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα είναι το υλικό που αποτυπώνει πλήρως τη φρίκη του πολέμου, αλλά και το θαύμα της ζωής στη Συρία.

Μια έγκυος μεταφέρεται στο νοσοκομείο τραυματισμένη από βλήμα που έπεσε κοντά στο σπίτι της. Τα θραύσματα έχουν διαπεράσει την κοιλιά της και οι εθελοντές γιατροί του Aleppo City Medical Council τη βάζουν εσπευσμένα στο χειρουργείο για να σώσουν το αγέννητο παιδί της και την ίδια.

2

Οι γιατροί προχωρούν σε επείγουσα καισαρική τομή και το μωρό ξεπροβάλλει ζωντανό, αλλά τραυματισμένο με θραύσμα στο κεφάλι.

Οι γιατροί αρχίζουν να τρίβουν το σώμα του μέχρι να ανασάνει και στη συνέχεια φροντίζουν την πληγή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η μητέρα και το νεογέννητο είναι καλά και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Το μωρό ήταν κοριτσάκι και η νοσηλευτές που το φρόντισαν πρότειναν στη μητέρα να την ονομάσει Amal, που στα αραβικά σημαίνει ελπίδα.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της ιατρικής ομάδας στο Facebook κάνει σήμερα το γύρο του κόσμου. Κάποιες από τις εικόνες στο υλικό είναι σκληρές.

Via

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button