ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γλυκό ψυγείου με μπισκότο όρεο, cheesecake και κρέμα σοκολάτας!

Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με στρώσεις μπισκότου όρεο, cheesecake, κρέμας σοκολάτας και σαντιγί. Μια συνταγή για ένα πολύ απλό στη παρασκευή του και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες.

Υλικά συνταγής

  • 35 μπισκότα όρεο
  • 150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 200 γρ.[1 πακέτο] μαλακό τυρί τύπου Philadelphia
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κρέμες γάλακτος των 200 γρ.
  • 3 κρέμες στιγμής σοκολάτας
  • ανάλογο γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για τις κρέμες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Λιώνετε τη μαργαρίνη και περιχύνετε με αυτή τα μπισκότα στο μπολ. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψάψι [ή τσέρκι] μεγέθους 20×30 εκ. περίπου και το πιέζετε καλά στη βάση. Βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να κρυώνει η βάση μπισκότου.
  2. Με το μίξερ χειρός στη μεγάλη ταχύτητα, χτυπάτε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και 2 κουταλιές σούπας από τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει καλά.
  3. Χτυπήστε το 1 1/4 φλ. τσαγιού από τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και προσθέστε τη στο μείγμα τυριού. Ανακατέψτε σε μικρή ταχύτητα για 1′ απλά να ενσωματωθούν τα υλικά και μεταφέρετε το τελικό μείγμα πάνω από το μπισκότο. Το στρώνετε καλά και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να παγώνει.
  4. Φτιάξτε τις κρέμες στιγμής με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέστε το μείγμα κρέμας σοκολάτας προσεκτικά ομοιόμορφα, με ένα κουτάλι, πάνω από το μείγμα cheesecake. Βάλτε πάλι στο ψυγείο για 10′.
  5. Χτυπάτε την εναπομείνασα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και καλύπτετε το γλυκό σας. Απολαύστε το !!!

851_striped_delight

πηγη sintayes.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button