ΔΙΔΑΧΕΣ

Γνωρίζετε ποια είναι η μεγαλύτερη Ευλογία μέσα στο σπίτι μας;

Ο όσιος Πατέρας της Εκκλησίας Γέροντας Κλεόπα Ηλιέ, που γεννήθηκε και έδρασε στην Ρουμανία, τονίζει πως η μεγαλύτερη Ευλογία μέσα στο σπίτι μας είναι η Παναγία.

Ο Γέροντας Κλεόπα Ηλιέ ήταν εφάμιλλος των γνωστών και αγαπητών μας Αγίων Γερόντων (Παϊσίου, Πορφυρίου κλπ.) ασκήθηκε με αυταπάρνηση και ζήλο και διακόνησε ιεραποστολικά το έθνος του και όχι μόνον. Ήταν η πνευματική παρηγορία και το στήριγμα, η γνήσια πατερική φωνή και ο απλανής οδηγός, ο ευλογημένος πατέρας και διδάσκαλος χιλιάδων πιστών που πρόστρεχαν κοντά του για να αναπαυθούν κυρίως στα δυσκολότατα χρόνια του αθεϊστικού καθεστώτος. Οι λόγοι του και το παράδειγμά του αλλά κυρίως οι ιερές του πρεσβείες συνεχίζουν να βοηθούν όλων τον κόσμο.

Έλεγε ο Γέροντας Κλεόπα Ηλιέ: Γνωρίζετε ποια είναι η μεγαλύτερη Ευλογία μέσα στο σπίτι μας;

«Γνωρίζετε εσείς ποια είναι η Παναγία, η Μητέρα του Κυρίου μας και πόσο αγαπά και πόση η δύναμίς της και πόσο το έλεός της;

Η Παναγία είναι η Μητέρα μας, η οποία έχει έλεος για τους πτωχούς και τις χήρες και τους λοιπούς Χριστιανούς. Η Παναγία πάντοτε προσεύχεται στον Σωτήρα Χριστό για όλους μας».

«Να πάρετε την Παναγία, την Προστάτιδα και Βοηθό μας, την Μητέρα μας που είναι στους ουρανούς και στην γη να την βάλετε στα σπίτια σας!

Η Παναγία είναι η Βασίλισσα του ουρανού και της γης!

Εάν θα πάρετε Αυτή την Προστάτιδα Παναγία στα σπίτια σας και της διαβάζετε κάθε πρωί με το καντήλι της αναμμένο τους Χαιρετισμούς της και το βράδυ την Παράκληση της, θα την έχετε βοηθό σ’ όλη την ζωή σας και τη στιγμή του θανάτου σας και την ημέρα της Κρίσεως.

Γνωρίζετε πόσο δύναται να βοηθήση η Θεοτόκος Μητέρα μας μπροστά στον Θρόνο της Παναγίας Τριάδος;

Εάν δεν υπήρχε η Παναγία, πιστεύω ότι αυτός ο κόσμος θα εχάνετο από πολύ παλαιότερα!

Γέροντας Κλεόπα Ηλιέ

πηγη orthodoxia.online

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button