ΔΙΑΦΟΡΑ

«Η οικογένεια μας δικάστηκε ισόβια, σε ισόβιο πόνο»: Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη «σπάει» τη σιωπή της

Το περιστατικό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη, όταν 13χρονοι άσκησαν σωματική βία σε συμμαθητές τους ,αντιπροσωπεύει ένα ακόμη από τα ανησυχητικά περιστατικά βίας και εκφοβισμού που σημειώνονται στα ελληνικά σχολεία. Η έξαρση της βίας σε τέτοιες νεαρές ηλικίες αντικατοπτρίζει την ανάγκη για αποτελεσματικές προληπτικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες. Με αφορμή αυτό το περιστατικό η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη μίλησε για την έξαρση βίας σε νεαρές ηλικίες.

Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη μιλάει: Ανάγκη για δράση κατά της βίας στα σχολεία

Η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, θύματος bullying, που έχασε τη ζωή του το 2015, μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ για την έξαρση της βίας στις νεαρές ηλικίες.

«Όταν ακούμε τέτοια γεγονότα, αναβιώνουμε αυτό που συνέβη στο δικό μας παιδί. Είναι θλιβερό για όλη την κοινωνία. Δυστυχώς, υπάρχει ατιμωρησία, Εμείς παλέψαμε με δικαστήρια, αλλά μόνο εμείς τιμωρηθήκαμε. Πρώτα ο Βαγγέλης και μετά εμείς. Η οικογένεια μας, δικάστηκε ισόβια, σε ισόβιο πόνο», είπε η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Καθημερινά καταγράφονται όλο και πιο σκληρά περιστατικά βίας και εκφοβισμού στα σχολεία όλης της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα στα τρία παιδιά δηλώνει ότι έχει δεχθεί εκφοβισμό.

Στη Θεσσαλονίκη ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή εισαγγελέα οι 5 μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου, που συνελήφθησαν την Τρίτη μετά από διαπληκτισμό και συμπλοκή τους, με αφορμή αθλητικό αγώνα κατά την διάρκεια σχολικής εκδρομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανήλικοι καθόντουσαν στις κερκίδες όταν δέχτηκαν επίθεση από άγνωστο αριθμό συμμαθητών τους. Από την συμπλοκή ταυτοποιήθηκαν 5 άτομα.

Το χρονικό

Η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του 20χρονου φοιτητή από τα Ιωάννινα, συγκλόνισε την Ελλάδα το 2015. Ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου και βρέθηκε νεκρός στις 15 Μαρτίου.

Η έρευνα έδειξε ότι ο Βαγγέλης είχε υποστεί bullying από ομάδα συμφοιτητών του, με αποκορύφωμα τα βασανιστήρια και τον θάνατό του. Η τραγωδία έφερε στο προσκήνιο το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού στην Ελλάδα, ενώ πυροδότησε έντονες συζητήσεις για την ανάγκη πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Το 2017, οκτώ από τους δέκα κατηγορούμενους για την δολοφονία του Βαγγέλη κρίθηκαν ένοχοι από το Μικτό Κακουργιοδικείο Ιωαννίνων. Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν κυμάνθηκαν από ισόβια κάθειρξη έως 10 χρόνια φυλάκισης.

Η υπόθεση Γιακουμάκη άφησε ανεξίτηλα το σημάδι της στην ελληνική κοινωνία, θέτοντας καίρια ερωτήματα για την ηθική, την παιδεία και την κοινωνική ευθύνη.

Το διαβάσαμε εδώ ipliroforia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button