ΥΓΕΙΑ

H κατανάλωση μπύρας, κρασιού και σοκολάτας αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής

H κατανάλωση μπύρας, κρασιού και σοκολάτας αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής

Οι άνθρωποι μπορούν να πίνουν μπύρες και κρασί και να τρώνε όση σοκολάτα θέλουν και να ζήσουν πολλά χρόνια.

Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε αυτά βοηθούν στην μείωση φλεγμονών που είναι συνδεδεμένες με θανατηφόρες ασθένειες, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.

Μάλιστα, όταν τα παραπάνω συνδυάζονται με φρούτα και λαχανικά οι άνθρωποι έχουν 5% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρέατος, επεξεργασμένων τροφίμων και αναψυκτικών.

«Είναι γνωστό ότι τα φρούτα, τα λαχανικά, το τσάι, ο καφές, το κόκκινο κρασί, η μπύρα και η σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Η υιοθέτηση μιας διατροφής που είναι πλούσια σε αντιφλεγμονώδη μπορεί να μειώσει την θνησιμότητα», ανέφερε η καθηγήτρια Τζοάννα Καλούζα από το πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας.

H κατανάλωση μπύρας, κρασιού και σοκολάτας αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής - Εικόνα 1

Συγκεκριμένα, η αντιφλεγμονώδης διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή πάθηση κατά 20% και από καρκίνο κατά 13%.

[dailymail]

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button