ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Μοναχή Θεονύμφη παρέδωσε την ψυχή της στα χέρια του Θεού (ΦΩΤΟΣ)

Tην Πέμπτη 5η Νοεμβρίου 2015 η Μοναχή Θεονύμφη (κατά κόσμον Κων/να Δελή), αδελφή της Ι. Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Επάνω Χρέπας, παρέδωσε την ψυχή της στα χέρια του Θεού.

Η μακαριστή Μοναχή κατάγονταν από το χωριό Θεόκτιστο Γορτυνίας, όπου είδε το πρώτο φως του κόσμου το έτος 1928.
Προσήλθε στη Μονή Μαλεβής το έτος 1954.
Η μοναχική της Κουρά έγινε στην Ιερά Μονή Μαλεβής την 2α Ιουλίου 1957, υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Γερμανού Ρουμπάνη, όπου την ίδια ημέρα εκάρη και μεγαλόσχημος Μοναχή.
Εγκαταστάθηκε και διακόνησε, ως νέα Μοναχή της Μονής, με περισσό ζήλο και αδιάλειπτη προσευχή.
Την 25η Μαίου 2015 προσήλθε στην Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας, όπου διέμεινε έως της τελευτής της.
Η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Μοναχής Θεονύμφης τελέσθηκε την Παρασκευη 6η Νοεμβρίου 2015 στην Ιερά Μονή Επάνω Χρέπας υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Θεοκλήτου Ντούλια που εκπροσώπησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό.
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος σε σύντομη προσφώνησή του, μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου για την ανάπαυση της μακαριστής Μοναχής.
Πλήθος Κληρικών, Μοναχών και ευλογημένων προσκυνητών έφθασαν στην Μονή να ασπαστούν το σκήνωμα της μακαριστής.
Ευχόμαστε η μακαριστή να γευθεί την χαρά του Παραδείσου και η μνήμη της να είναι αιώνια.

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button