ΥΓΕΙΑ

Οι 7 παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής

Ως αποβολή χαρακτηρίζεται ο αιφνίδιος τερματισμός της κύησης πριν συμπληρωθεί η 20η εβδομάδα.

Εκτιμάται ότι ποσοστό 10-20% των διαπιστωμένων κυήσεων καταλήγουν σε αποβολή, ωστόσο το πραγματικό ποσοστό είναι ενδεχομένως πολύ μεγαλύτερο, καθώς αρκετές αποβολές συμβαίνουν αρκετά νωρίς στην εγκυμοσύνη, πριν καν η γυναίκα αντιληφθεί ότι είναι έγκυος.Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, μερικοί από τους γνωστούς παράγοντες κινδύνου που μπορεί να συμβάλουν σε μια αποβολή είναι οι εξής:

1. Ηλικία: Οι γυναίκες άνω των 35 ετών αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο αποβολής σε σύγκριση με πιο νέες γυναίκες. Ο κίνδυνος στην ηλικία των 35 ετών είναι περίπου 20%. Στην ηλικία των 40 ετών, ο κίνδυνος υπολογίζεται στο 40% και στην ηλικία των 45 ετών φτάνει το 80%. Τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι και η ηλικία του πατέρα επηρεάζει τις πιθανότητες αποβολής.

2. Προηγούμενες αποβολές: Οι γυναίκες που είχαν στο παρελθόν δύο ή και περισσότερες συνεχόμενες αποβολές αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο μίας ακόμη αποβολής.

3. Χρόνια νοσήματα: Γυναίκες που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως ο αρρύθμιστος διαβήτης, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αποβολής.

4. Διαταραχές της μήτρας ή του τραχήλου: Διάφορες ανωμαλίες της μήτρας ή οι αδύναμοι ιστοί του τραχήλου ενδέχεται να συμβάλλουν σε μια αποβολή.

5. Κάπνισμα, κατάχρηση αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες: Οι ανθυγιεινές συνήθειες της εγκυμονούσας αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής.

6. Βάρος: Τόσο οι παχύσαρκες όσο και οι λιποβαρείς γυναίκες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αποβολής.

7. Επεμβατικές προγεννητικές εξετάσεις: Εξετάσεις όπως η λήψη χοριακών λαχνών και η αμνιοκέντηση ενέχουν μικρό αλλά υπαρκτό κίνδυνο.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button