ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Η εορτή της Παναγίας “Άξιον Εστί” στο Αιγάλεω (ΦΩΤΟΣ)

 

του Μάρκου Παπαγεωργίου

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Άξιον Εστί της Μητρόπολης Περιστερίου στο Αιγάλεω.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος,συλλειτουργούντος του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου π. Γερασίμου Καραμολέγκου.

Στην ομιλία του ο Ιεροκήρυκας, αναφερόμενος στο θαυμαστό γεγονός της φανέρωσης του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στην Κοιλάδα του Άδειν στις Καρυές του Αγ. Όρους, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την κατανυκτική αυτή Θεία Λειτουργία, ενώ τόνισε την ανάγκη της επίκλησης της Παναγίας σε κάθε μας ευχάριστη ή δύσκολη στιγμή. “Πολλοί την επικαλούμαστε και την ικετεύουμε για τη σωματική και πνευματική μας υγεία, ελάχιστοι όμως από εμάς επιστρέφουμε για να την ευχαριστήσουμε για όλα όσα μας δωρίζει καθημερινά”.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: “Ας προσπαθήσουμε όλοι μας να περπατούμε στο φως, να είμαστε θυγατέρες και υιοί του φωτός, άνθρωποι της αγάπης και της καλοσύνης“.

Η προσέλευση των πιστών στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας ήταν αθρόα και συγκινητική, ενώ όλο το Εκκλησίασμα έψαλε το απολυτίκιο της Παναγίας.

IMG_6349.JPG
IMG_6352.JPG
IMG_6356.JPG
IMG_6384.JPG
IMG_6394.JPG
IMG_6407.JPG
IMG_6413.JPG
IMG_6430.JPG
IMG_6437.JPG
IMG_6441.JPG
IMG_6442.JPG
IMG_6456.JPG
IMG_6460.JPG
IMG_6466.JPG
IMG_6468.JPG
IMG_6471.JPG
IMG_6473.JPG

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button