ΔΙΑΦΟΡΑ

Η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Μοναχής Φεβρωνίας, Ηγουμένης της Ι. Μονής Εξακουστής Μαλλών

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης αλλά και μέσα στην ατμόσφαιρα της λαμπροφόρου Αναστάσεως τελέσθηκε το απόγευμα της Τρίτης της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 10 Απριλίου 2018, η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής Μοναχής Φεβρωνίας, Ηγουμένης της Ι. Μονής Παναγίας Εξακουστής Μαλλών Ιεράπετρας,

στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου και συμμετασχόντων του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Παν/τος Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Σητείας Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, ο Πανοσιολ. Iεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμ. Νικόδημος Κατρίνης και πλειάδα Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Παρέστησαν επίσης μοναχοί και μοναχές,

μεταξύ των οποίων η Οσιωτάτη Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Κουφής Πέτρας Μοναχή Θεαγγέλη και αντιπροσωπεία Μοναζουσών των Ιερών Ησυχαστηρίων Αγίων Θεοδώρων Ηρακλείου και Άξιον Εστί και Αναστάσεως του Κυρίου Ιεράπετρας, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης και πλήθος πιστών της ευρύτερης περιοχής.

Στον επικήδειο λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος εξήρε τις αρετές και τα χαρίσματα της μακαριστής Ηγουμένης, υπογραμμίζοντας ότι αξιοποίησε κατά Χριστόν τον «βραχύ» χρόνο της παρούσας ζωής, αγωνιζόμενη συνεχώς για τον αγιασμό και την εν Χριστώ τελείωση τόσο της ίδιας όσο και της Αδελφότητας της Μονής.

Τέ­λος, ευχήθηκε ολό­ψυ­χα ο Τριαδικός Θε­ός, με τις πρε­σβείες της Παναγίας της Εξακουστής που από μικρή αγάπησε και διακόνησε για ολόκληρα 42 χρόνια ως Ηγουμένη, και του Οσίου Χατζή Ανανίου του Θαυματουργού, κτήτορος και ιδρυτού της Μονής, και με τις ευχές των Σεβ. Μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου,

Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, να α­να­παύ­σει την ευλογημένη ψυ­χή της Μοναχής Φεβρωνίας «εν χώ­ρᾳ ζών­των και εν σκη­ναίς δι­καί­ων».

πηγη anatolh.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button