ΔΙΔΑΧΕΣ

“Η ευχαριστία, η ευγνωμοσύνη είναι η θύρα που εισέρχονται και εξέρχονται οι ευλογίες του Θεου”

ΘΕΑΡΕΣΤΟ!!! Λέει ο αββάς Ισαάκ ο Σύρος έναν λόγο που τον έλεγε και ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, ο γέροντάς μας, ότι η ευχαριστία είναι το κλειδί που ανοίγει τη θύρα των μυστηρίων.

Καποτε ο Άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης μας ειπε ότι: «θυμάμαι που ο γέροντάς μας ο Ιωσήφ ο Ησυχαστής ευρισκόμενος σε μία κατάσταση πνευματική μας ειπε: “Βρήκα τη θύρα των μυστηρίων του Θεού”.

Και ο παπά Εφραίμ από συστολή δεν τον ρώτησε: “ποια είναι αυτή η θύρα;” δεν τον ρώτησα, λέει, και μετά χρειάστηκε χρόνια να περάσουν να καταλάβω τι ήθελε να πει ο γέροντας. Και αυτό που ήθελε να πει είναι ότι η ευχαριστία, η ευγνωμοσύνη είναι αυτή η θύρα από την οποία εισέρχονται και εξέρχονται οι ευλογίες του Θεου»!

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button