ΔΙΑΦΟΡΑ

Η γειτόνισσα βρίσκει τον πεντάχρονο με την αδελφή του στην αγκαλιά: καταλαβαίνει τον κίνδυνο και δρα άμεσα

Η γειτόνισσα βρίσκει τον πεντάχρονο με την αδελφή του στην αγκαλιά: καταλαβαίνει τον κίνδυνο και δρα άμεσα

Ο Σαλ Σικαλέζε, από τη Σαν-Ταν Βάλεϊ της Αριζόνα, δεν είναι ένας συνηθισμένος πεντάχρονος.Ο μικρός είναι ένας πραγματικός ήρωας και τώρα λαμβάνει τα εύσημα και τις επευφημίες όλων των χρηστών του διαδικτύου όταν μαθαίνουν τα κατορθώματά του.

Μια μέρα, όταν η Τζέσικα Πενόγιε ήταν σπίτι της κάποιος χτύπησε την πόρτα της. Μπροστά στην εξώπορτα ήταν ο 5 ετών γείτονάς της, ο Σαλ Σικαλέζε, με τη μικρή του αδελφή στα χέρια. «Στεκόταν εκεί κρατώντας κάτι που στην αρχή νόμιζα πως ήταν μια κούκλα», είπε η Τζέσικα Πενόγιε στο κανάλι ABC15 Arizona.

Αλλά δεν ήταν κούκλα. Ήταν η μόλις δύο μηνών μικρή αδελφούλα τού Σαλ. Στην αρχή η Τζέσικα νόμιζε πως το παιδί έλεγε για τον σκύλο τους, πως πέθανε ή κάτι τέτοιο Στην πραγματικότητα όμως εκείνος προσπαθούσε να της εξηγήσει κάτι εντελώς διαφορετικό. «Είπε: Όχι! Η μαμά μας πέθανε. Στο μπάνιο. Μπορείς να μας προσέχεις;» Εξήγησε η Τζέσικα, μιλώντας στους δημοσιογράφους του ABC15 Arizona.

Μόλις συνειδητοποίησε το τραγικό περιστατικό που προσπαθούσε να εξηγήσει ο μικρός Σαλ, κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο που δεν άργησε να έρθει στο σημείο. Ευτυχώς, η μαμά τού Σαλ δεν ήταν νεκρή. Ήταν όμως λιπόθυμη μετά από μια κρίση που υπέστη, χάνοντας τις αισθήσεις της. Με μόνο βοηθό το ένστικτό του, το παιδί αντέδρασε πολύ γρήγορα. Και αυτό που έκανε άφησε άφωνους τους πάντες.

Μόλις πίστεψε πως η μητέρα του ήταν νεκρή, κατάλαβε πως έπρεπε να κάνει κάτι για να είναι ασφαλείς τόσο εκείνος όσο και η μικρή του αδελφούλα. Πήρε ένα σκαμπό και ανέβηκε σε αυτό. Κατάφερε έτσι να φτάσει τους διακόπτες που ανοίγουν την πόρτα του γκαράζ. Στη συνέχεια, ο πεντάχρονος Σαλ τύλιξε την αδελφή του σε μια κουβέρτα ώστε να είναι ζεστή και ασφαλής.

Μετά, με την αδελφή του στα χέρια έτρεξε στο σπίτι της γειτόνισσάς του, της Τζέσικα, για να ζητήσει βοήθεια! Με την αντίδρασή του αυτή, το ασθενοφόρο έφτασε εγκαίρως στο σπίτι του και πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στη μητέρα του, που ευτυχώς επέζησε από εκείνο το περιστατικό. Ο Σαλ θα μπορούσε να είχε τρομοκρατηθεί και να τα είχε χάσει. Το πιο φυσικό θα ήταν να βάλει τα κλάματα και να κρυφτεί.

Ακόμη και ένας μεγάλος άνθρωπος ίσως να μην έδειχνε την απαραίτητη ψυχραιμία που έδειξε ο Σαλ. Αν το αγόρι αυτό όμως έμενε άπραγο, τότε η μητέρα του ίσως πραγματικά να ήταν σήμερα νεκρή. «Ειλικρινά, μου έσωσε τη ζωή, γιατί ήμουν στην μπανιέρα και αν δεν έρχονταν να με βοηθήσουν θα μπορούσα να είχα πνιγεί», είπε η μητέρα του Σαλ, η Καθλίν, μιλώντας στο ABC15 Arizona.

Η πράξη του Σαλ δεν πέρασε απαρατήρητη. Τιμήθηκε ως επίτιμος πυροσβέστης και παρέλαβε δίπλωμα αναγνώρισης της ηρωικής του αντίδρασης σε ώρα κινδύνου, καθώς και ένα αντίγραφο κράνους που φορούν οι πυροσβέστες στις ΗΠΑ. Τώρα οι πυροσβέστες και οι διασώστες ασθενοφόρου χρησιμοποιούν ως παράδειγμα την ιστορία του Σαλ για να ενημερώσουν τους γονείς για τη σημασία εκπαίδευσης των παιδιών τους.

Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα και έτοιμα να καλέσουν μεταξύ άλλων βοήθεια αν παραστεί τέτοια ανάγκη. Ποιος δεν θα ήθελε έναν τέτοιο γιο; Μπράβο στο αγοράκι αλλά και στους γονείς του που τον μεγαλώνουν με αγάπη. Και στην Ελλάδα σίγουρα έχουμε μικρούς ήρωες. Ξέρετε κάποια παρόμοια ιστορία; Αν ναι, γράψτε σχετικά στα σχόλια.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε αυτό το άρθρο για να καταλάβουν και άλλοι γονείς πόσο σημαντικό είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κινδύνου. Δείτε το βίντεο (στα αγγλικά) που περιγράφει το περιστατικό:

ΠΗΓΗ: gr.newsner.com

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button