ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι γυναίκες εγκαταλείπουν την εκκλησία περισσότερο από τους άνδρες

Οι γυναίκες εγκαταλείπουν την εκκλησία περισσότερο από τους άνδρες

 

Ο αριθμός των γυναικών που πηγαίνουν στην εκκλησία μειώνεται ταχύτερα από τον αντίστοιχο αριθμό των ανδρών, σύμφωνα με μια νέα μελέτη…

Παραδοσιακά, οι γυναίκες στις περισσότερες εκκλησίες είναι περισσότερες από τους άνδρες, αν και η ισορροπία είναι πιο ομοιόμορφη στους Ευαγγελιστές και στους Βαπτιστές.

Με λίγες εξαιρέσεις, οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν πως οι περισσότεροι άνδρες δεν πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία, ενώ οι γυναίκες παρακολουθούν τις υπηρεσίες λατρείας τακτικότερα στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες. Το χάσμα αυτό των φύλων όμως μικραίνει καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να μείνουν μακριά από την Κυριακάτικη λειτουργία σύμφωνα με τη νέα μελέτη του Pew Research.

Μεταξύ 1972 και 1974, σχεδόν τέσσερις στις δέκα γυναίκες και τρεις στους δέκα άνδρες πήγαιναν στην εκκλησία μια φορά την εβδομάδα. Το χάσμα μεταξύ των φύλων διευρύνθηκε κατά τη δεκαετία του 1980, αλλά έχει συρρικνωθεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Σήμερα λιγότερες από τρεις στις δέκα γυναίκες παρακολουθούν εβδομαδιαίως θρησκευτικέςυπηρεσίες, ελάχιστα μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό των ανδρών.

Παρά το γεγονός ότι οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να χαρακτηριστούν ως “Nones” (χωρίς θρήσκευμα), ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν ελαφρώς ταχύτερος για τις γυναίκες από τους άνδρες.

Ο εκκλησιασμός των γυναικών άρχισε να παρακμάζει και ειδικοί αναλυτές το αποδίδουν μεταξύ άλλων και στα σεξουαλικά σκάνδαλα που ξέσπασαν στην Καθολική Εκκλησία από το 2001.

Η συμμετοχή των γυναικών μειώθηκε αισθητά μεταξύ 2004 και 2012, ενώ των ανδρών παρέμεινε σχετικά σταθερή.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button