ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας στις Αφέτες Πηλίου Βόλου

Όλα έτοιμα για την μετακομιδή της μοναδικής Ιεράς Εφέστιος Εικόνας της Παναγίας Βασίλισσας στις 23 Ιουνίου για προσκύνημα στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Αφετών Πηλίου Βόλου.

 Για την Ιερά Εικόνα, μας ενημερώνει ο Εφημέριος του Ναού π. Νικόλαος Δαλαγιώργος, ετοιμάστηκαν 4000 λαδάκια καθώς και εικόνες οι οποίες θα δοθούν ως ευλογία στους Προσκυνητές. Η Ιερά Εικόνα ονομάστηκε «Βασίλισσα» από την Προφητεία του Ψαλμωδού Δαυίδ «Παρέστη ἡ Βασίλισσα ἐκ δεξιῶν σου, ἐν ἰματισμῶ, διαχρύσω, περιβεβλημένη, πεποικιλμένη …» τα οποία αναγράφονται αριστερά της Παναγίας με τα οποία προεφήτευσε ότι η Κυρία Θεοτόκος μετά την Κοίμηση και Μετάστασή της στους ουρανούς δέχεται τιμές μοναδικές από τον Κύριο και Θεό Της, Ιησού Χριστό. Την στέφει Βασίλισσα των Ουρανών και τις αποδίδει θρόνο υψηλό στα δεξιά Της. Γι’ αυτό όπως λέγει και ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός η Παναγία μας κατέχει τα «Δευτερεία τῆς Ἁγίας Τριάδος» και γι’ αυτό υμνείται περισσότερο από κάθε άλλον άγιο κατά την προφητεία και αποκάλυψη «ἀπὸ τοῦ νῦν μακαριούσι μὲ πᾶσαι αἳ γενεαί…».

Η Εικόνα, όπως εξηγεί ο π. Νικόλαος, έγινε κατά θαυμαστό τρόπο, και ως προς την ανεύρεση των χρημάτων και ως προς την κατασκευή και ιστόρησή της. Ο Αγιογράφος, μας απεκάλυψε κατά την παραλαβή της Εικόνος, ότι στο πρόσωπο δεν τράβηξε καμία λάθος γραμμή και ένιωθε την παρουσία κάποιου να είναι δίπλα του κατά την στιγμή της ιστορήσεως του προσώπου της Παναγίας μας. Αυτὸ δείχνει ότι η Κυρία Θεοτόκος ήθελε να ιστορηθεί και ως Βασίλισσα για να βοηθήσει τον κόσμο κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται από τα πάμπολλα θαύματα τα οποία καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δικής Της Παρουσίας και αγάπης στον κόσμο. Πάνω από 30 θαύματα μας έχουν αναφερθεί μέσα σε ενάμιση χρόνο από την ημέρα της ενθρονίσεως στον Ναό μας και ανάμεσά τους Καρκινοπαθείς, σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτοάνοση νόσο, κατάθλιψη και διάφορες άλλες ασθένειες του σώματος.

Η Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας θα παραμείνει έως την Δευτέρα 27 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Αφετών Πηλίου Βόλου, όπου καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

 

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button